USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Як зміняться пенсії в українців у березні: стало відомо, як перерахують виплати

25 Січня 2024 07:38
Індексація пенсій в Україні з 1 березня становитиме 13%. При цьому, це поки що попередні розрахунки. Що важливо, фактичний розмір збільшення пенсії в кожного буде різним.

Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів, пише OBOZ.UA.

«За час повномасштабної війни ми провели вже дві індексації пенсійних виплат (у березні 2022-го та 2023-го. – Ред.). У березні 2024 року проведемо ще одну. За попередніми розрахунками, пенсії зростуть у середньому на 13%», – зазначив Шмигаль.

Він також додав, що загалом соціальні видатки держбюджету в 2024 році становитимуть 470 млрд грн. Це на 25 млрд грн більше, ніж у 2023-му.

Читати ще: Пенсії та доплати в Україні знову перерахують. Які категорії отримають підвищення виплат

«Одночасно продовжуємо цифровізацію соціальної сфери. Ми вже об’єднали у Пенсійному фонді виплати пенсій, субсидій та соціальне страхування. Запускаємо електронний кейс-менеджмент. Це підхід, що дає змогу індивідуально підійти до підтримки українських сімей», – додав прем’єр.

При цьому фактичний розмір збільшення пенсії буде в усіх різний. Показник 13% – це лише середнє значення. Конкретний процент підвищення розраховується як сума від половини інфляції за попередній рік та половини від середнього річного зростання зарплат за останні 36 місяців.

Під час індексації виплат у березні 2024 року, згідно з урядовими анонсами, буде запроваджено механізм «пенсійних балів». Кількість таких балів прямо впливатиме на суму підвищення.

Читати ще: Правила виходу на пенсію змінилися з 1 січня: що потрібно знати
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus