USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як змінили бюджет Луцька на 2016 рік

26 Грудня 2016 17:59
Понад півтора мільйона на оснащення шкіл і мінус мільйон для ЛПЕ: низку змін до міського бюджету ухвалили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 26 грудня.

Директор департамент фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що 1,63 мільйона гривень освітньої субвенції хочуть розподілити на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням природничих предметів. Нагадаємо, нові кабінети фізики, хімії, біології, географії та математики за кошти держбюджету отримають п’ять гімназій та НВК міста.

Також по загальноосвітніх закладах пропонують збільшити видатки на енергоносії за рахунок зменшення видатків на харчування у сумі 263 тисячі гривень. ДНЗ №8 - 11,8 тисячі гривень спрямують на придбання холодильника (старий вийшов з ладу та не підлягає ремонту).

Для Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 планують зменшити видатки на нарахування зарплати і спрямувати на енергоносії 16 тисяч гривень. Для міської клінічної лікарні за рахунок зменшення видатків на енергоносії кошти спрямують на оплату медикаментів.

Для Палацу культури міста Луцька збільшать видатки на придбання обігрівачів «UFO» за рахунок зменшення видатків на проведення загальноміських заходів. За рахунок зменшення видатків на оплату енергоносіїв для управління культури хочуть спрямувати кошти на придбання мультимедійних пристроїв для бібліотек.

Окрім цього, відповідно до рекомендації бюджетної комісії міськради, пропонували на мільйон гривень зменшити внески до статутного капіталу Луцького підприємства електротранспорту та збільшити на цю суму резервний фонд. Так, під час засідання комісії 26 грудня голова комісії Павло Данильчук зауважив, що наприкінці року немає сенсу виділяти кошти на валідатори, адже Верховна Рада досі не ухвалила закон про електронний квиток, є зауваження до підрядника щодо завищеної ціни тощо. До того ж, дехто з депутатів вважає, що придбання валідаторів взагалі недоцільне, адже і пристрої не дозволять запровадити автоматизовану систему обліку пасажирів тролейбусів – з валідаторами ходитимуть кондуктори.

Лілія Єлова повідомляла, що наразі цей мільйон гривень перебуває на рахунку виконкому у зв’язку з тим, що ЛПЕ не відкрило в держказначействі відповідні рахунки. Члени комісії пропонували зняти ці кошти і спрямувати у резервний фонд.

Також місту збільшується субвенція на пільги і субсидії на 19,276 мільйона гривень і субвенція на виплату допомог сім’ям з дітьми на 632 тисячі гривень.

Члени виконкому підтримали проект змін до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus