USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які документи треба волинянам, щоб вклеїти у паспорт фото дитини

21 Травня 2022 07:45
На час воєнного стану міграційна служба відновила послугу з вклеювання фото дітей у закордонні паспорти батьків, яка була раніше відмінена. У Головному управлінні ДМС Волині пояснили, що потрібно мати з собою батькам, якщо вони хочуть це зробити.

У перші тижні після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, чимало волинян звернулися до підрозділів міграційної служби, аби їм вклеїли фото дітей у закордонний паспорт для виїзду за кордон. Ця послуга діяла раніше, проте згодом її скасували і діти для виїзду за кордон повинні були мати власні закордонні паспорти. Однак війна внесла корективи: коли у перші тижні чимало українців вирішили шукати прихистку за кордоном, дітям навіть дозволили виїзд за кордон без паспортів, лише за внутрішніми документами і відновили вклеювання фото у батьківські паспорти.

Як зазначила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини речниця управління ДМС України у Волинській області Наталія Левчук, у перші тижні таких звернень у підрозділи ДМС Волині було по 200-250 в день. Нині ж в середньому звертається по 100 громадян за такою послугою. З її слів, батьки, які звертаються, на місці пишуть заяву і того ж дня цю послугу отримують.

«Незалежно від місця реєстрації людина звертається у будь-який підрозділ міграційної служби згідно з графіком роботи міграційної служби. При собі треба мати 2 фото, розміром 3,5×4,5 см, свідоцтво про народження дитини і закордонний паспорт, до якого бажаєте вклеїти фото дитини. Це може бути і біометричний паспорт, і документ старого зразка, якщо він діючий. Дитину з собою брати не потрібно. Вклеюємо фотокартки дітей до 18 років. Дозвіл другого з батьків не потрібно, як це не треба і для оформлення закордонного паспорта. Послуга надається день у день, вона є безкоштовною», – пояснила вона.

Водночас у підрозділах міграційної служби з 1 квітня відновили прийом документів на оформлення закордонних паспортів і ID-карток та їх видачу. Крім того, у ДМС громадяни можуть продовжити термін дії паспорту, вклеїти фото у внутрішній паспорт після досягнення відповідного віку.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus