USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Які кухонні ножі найкраще купувати*

21 Жовтня 2023 11:26
Купівля нового ножа – це завжди задоволення. Адже з’являється не тільки річ, яка радує вас, але ви ще й отримуєте можливість готувати щось трохи по-новому. Якщо ж ідеться про купівлю перших ножів на нову кухню, то тут варто зазначити, що поки така покупка не буде здійснена, робота взагалі буде неможливою.

Шеф-ніж



Перший ніж, який потрібно мати на кухні вдома, – це шеф-ніж. Так називають основний робочий ніж, яким шаткують, нарізають, подрібнюють, згрібають широкою площиною з обробної дошки, товчуть руків’ям у ступці і навіть відбивають, розбивають і розколюють за допомогою обуха.
Це самий робочий ніж на кухні взагалі. Особливо, якщо багато знати про те, як його можна використати.

У наш час завдяки інтернету та Youtube отримувати нові знання зовсім не складно. Як кажуть, був би ніж хороший, а практика – справа наживна.

Універсальний ніж



Другий обов’язковий на кухні ніж прийнято називати універсальним.

Його вузьке і довге лезо довжиною до 13-20 см. Ним зручно різати ковбасу та овочі. Йому (через менші розміри та легкість) часто віддають перевагу жінки.

Може універсал і дещо менш ефективний у великій роботі, ніж шеф-ніж, але його головна перевага – оптимальність. Цей ніж середній у всьому, відтак може замінити багато інших ножів.

Ніж для очищення фруктів та овочів



Третій ніж – це маленький ніж для очищення фруктів та овочів (або так званий корінний ніж). Його дійсно спочатку використовували для того, щоби нарізати всяке коріння та приправи, очищувати від шкірки овочі та фрукти, виколупувати насіння та кісточки, обрізати листочки та хвостики.

Головна перевага цього ножа – легкість, маневреність та компактність. Мабуть, тільки ним дійсно зручно працювати, взявши ніж в одну руку, а продукт, що обробляється, – в іншу.

Цей ніж дуже добре підходить для будь-якої акуратної та точної роботи.

Обов’язково знайдіть в інтернеті, які фруктові шедеври вирізають за допомогою корінного ножа умільці!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus