USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Які основні симптоми посткоронавірусу і чому вони виникають

14 Березня 2021 18:11
Постковідний синдром має понад дві сотні симптомів. Наприкінці 2020 року його внесли до міжнародного класифікатора хвороб. Стало очевидно: хвороба минула – наслідки залишаються. І так у кожного четвертого хворого.

Більш детально – у матеріалі ТСН.

Вірус зачіпає ледь не всі системи та органи. Найчастішими наслідками «ковіду» є фіброз легень і тромбоз. Де цих хворих лікувати? Наразі робоча група Мінохорони здоров’я працює над пакетом постковідної реабілітації. Впоратися мають до 1 червня.

У деяких регіонах уже почали надавати спеціалізовану допомогу постковідним хворим. У Вінниці в одному з диспансерів уже існує відділення реабілітації: сюди із «ковідних» лікарень переводять пацієнтів, що мають негативні тести. Чи можна зовсім уникнути наслідків COVID-19 – лікарі кажуть, що так. Якби були ліки. Потрібно розробити етіотропний препарат для того, щоб він вчасно зупиняв розповсюдження вірусу, не давав йому розмножуватися і відповідно вражати органи і системи організму. Поки що залишається уважно прислухатися до будь-яких змін в організмі. І в разі чого бути готовим вийти з постковідного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus