USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які підприємства штрафували антимонопольники на Волині

20 Січня 2014 14:12
Підприємства, які оштрафували працівники Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України протягом 2013 року, назвали під час прес-конференції у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, прес-конференція на тему «Результати діяльності Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за 2013 рік» відбулася 20 січня у Луцьку.

Як повідомив голова відділення Віктор Гупало, відділення здійснювало контроль у сфері закупівель за державні кошти. Загалом розглянули 10 справ про антиконкурентні узгоджені дії у сфері державних закупівель медичного устаткування, фармацевтичних препаратів, лісових послуг, нафтопродуктів, згідно з результатами яких на порушників наклали штраф у загальному розмірі 211 тисяч гривень.

Також антимонопольники присвячували увагу виявленню та припиненню недобросовісної конкуренції. Зокрема, за результатами розгляду заяв підприємців та з а власною ініціативою відділення розглянуло 12 справ, припинили 10 порушень та 41 дію.

Так, згідно результатами проведеної перевірки відділення розглянуло справу про зловживання ПАТ «Волиньобленерго» монопольним становищем на ринках послуг з видачі технічних умов на приєднання до електромереж шляхом нав’язування неправомірних вимог при їх наданні. На порушника наклали штраф у розмірі 30 тисяч гривень з урахуванням визнання та припинення порушення.

Також розглянули заяву про зловживання ПП Компанія «Водна техніка» монопольним становищем на ринках послуг обслуговування газового обладнання шляхом встановлення економічно необґрунтованих тарифів на послуги. Порушника оштрафували на 40 тисяч гривень з урахуванням визнання порушення.

Розглянули справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» та ТОВ «Ойл-Карт-Центр» шляхом спотворення результатів торгів, які проводило ДП «НАЕК «Енергоатом» із закупівлі нафтопродуктів. За результатами справи на порушників наклали штраф у розмірі 60 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus