USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нечесних конкурентів на Волині оштрафували майже на мільйон

20 Січня 2014 13:38
В області припинили 120 порушень конкуренційного законодавства протягом минулого року. Про це повідомили під час прес-конференції у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Під час прес-конференції, присвяченої результатам діяльності відділення протягом 2013 року, голова відділення Віктор Гупало повідомив, що протягом минулого року територіальне відділення зосередило свою увагу на соціально важливих ринках: світлих нафтопродуктів, скрапленого газу для заправки автотранспортних засобів, агропромислового комплексу, продуктів харчування, торгівлі, охорони здоров’я, ліків, ритуальних послуг, послуг в зоні митного контролю, транспорту, будівельних матеріалів, послуг природних монополій, адміністративних та житлово-комунальних послуг для захисту прав споживачів.

Протягом звітного періоду у відділення надійшло 98 заяв (звернень) про порушення конкуренційного законодавства. що вказує на збільшення довіри до його роботи, проведено 26 планових та позапланових перевірок дотримання суб’єктами господарювання та органами влади вимог конкуренційного законодавства.

Згідно з результатами розгляду заяв (звернень) до відділення, проведених перевірок та за власною ініціативою розглянули 70 справ про порушення конкуренційного законодавства, за рішенням яких на порушників наклали штраф у сумі 902 тисячі гривень (за 2012 рік – 714 тисяч гривень), з яких по терміну сплачено 642,4 тисячі гривень штрафів та пені з урахуванням рішень прийнятих в попередній період.

В процесі розгляду справ по області припинили 120 порушень (за 2012 рік - 108) конкуренційного законодавства за їх ознаками, зокрема у вигляді антиконкурентних узгоджених дій – 17, зловживання монопольним становищем – 54, антиконкурентних дій органів влади – 34, недобросовісної конкуренції – 10 та 5 інформаційних порушень.

В результаті вжитих запобіжних заходів на Волині вдалося попередити вчинення 182 порушень (у 2012 році - 89), а також виконати 55 пропозицій суб’єктами господарювання, органами влади, наданих відділенням щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток підприємництва, і конкуренції на товарних ринках. Економічний ефект від виконання вимог відділення щодо запобігання та припинення порушень становив 55,2 мільйона гривень (в 2012 році – 31 мільйон гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus