USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Які проєкти на Волині можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році. Список

25 Листопада 2021 16:02
На Волині погодили попередній перелік проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році, аби подати його у Міністерство розвитку громад України.

Засідання відповідної регіональної комісії відбулося вчора, 24 листопада 2021 року, інформує управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Як повідомила директорка департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Вероніка Бальбуза, представники обласної комісії оцінювали 44 проєкти за чотирма критеріями – актуальність, ефективність, співфінансування, а також залучення інвестицій.

Слід зауважити, що цього року Мінрегіон вніс істотні зміни до порядку відбору проєктів, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

«Згідно з новими умовами, наступного року фінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку повинні отримати перехідні об’єкти, аби у 2022 році завершити їхнє будівництво. Також обов’язковою умовою є реалізація проєктів, що сприяють розвитку регіону», – зазначив заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Перехідним об’єктом на Волині є школа у селі Стобихівка Камінь-Каширського району. За словами заступника очільника області цей проєкт є першочерговим, і у 2022 році усі будівельні роботи у навчальному закладі повинні бути завершені.

Окрім того, до переліку перехідних об’єктів на наступний рік додалися: спорткомплекс в смт Торчин Луцького району та спортивний комплекс на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на озері Світязь Ковельського району.

«Ці два проєкти передбачали завершити у цьому році, однак у зв’язку із виникненням додаткових труднощів, їхнє будівництво продовжиться у 2022-му. Зокрема, щодо спортивного комплексу у Торчині, то тут підрядник не виконав своїх договірних умов, тож наразі працюємо над вирішенням цієї проблеми, аби наступного року здати об’єкт – сказав Ігор Чуліпа. – Стосовно спорткомплексу на базі «Гарт»: тут відбувається коригування проєкто-кошторисної документації. Адже коли розроблявся проєкт на будівництво спортивного закладу і проводили геологічну експертизу, рівень озера Світязь був нижчий на 40-50 сантиметрів, аніж є зараз. Відповідно, залягання ґрунтових вод визначено було неправильно. Тож, аби забезпечити надійність майбутньої будови наразі працюють над новим ПКД, що й призвело до затримання будівництва спорткомплексу».

Окрім того, на виконання вимоги Мінрегіону щодо обов’язкової реалізації проєктів, що сприяють розвитку регіону, обрали реконструкцію учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ та медичного інституту на базі ВНУ імені Лесі Українки.

Також до переліку ввійшов дитячий садок у селі Струмівка Луцького району. За результатами голосування, він набрав найбільшу кількість балів.

Наступний проєкт, за який члени регіональної комісії віддали найбільше голосів це – реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13» у Луцьку.

Окрім того, членами регіональної комісії було висловлено пропозицію щодо включення до переліку проєктів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2022 році проєкт реконструкції стадіону «Колос» у м. Горохові.

Таким чином, попередній перелік обласних проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2022 році, який члени регіональної комісії погодили для подання Мінрегіону виглядає так:

– будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Стобихівка Камінь-Каширського району;

– будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Ковельського району;

– будівництво спортивного комплексу в смт Торчин Луцького району;

– реконструкція учбово-лабораторного корпусу Б-3 з пристосуванням під креативний хаб «Art Tech» в Луцькому національному технічному університеті;

– капітальний ремонт Навчально-наукового методичного інституту у Волинському національному університеті імені Лесі Українки;

– будівництво дитячого садка в с. Стумівка Луцького району;

– реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13» у Луцьку;

– реконструкція стадіону «Колос» (спортивних майданчиків і покриття бігових доріжок та секторів) в м. Горохові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus