USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині можуть «закопати в землю» 65 мільйонів

26 Серпня 2014 14:04
Відновити будівництво шахти № 10 у Нововолинську хочуть в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 26 серпня.

Як розповів радник голови ОДА Сергій Кошарук, будівництво шахти хочуть законсервувати.

З його слів, рішення щодо фінансування запуску шахти потрібно прийняти на рівні Верховної Ради. Розробили порядок погодження документів для забезпечення фінансування коштами держбюджету за програмою державної підтримки.

Підготовлена інформація і щодо обсягу робіт з будівництва шахти у 2014 році. У разі фінансування капітальних робіт на шахті цього року знадобиться 100 мільйонів гривень.

Сьогодні важливо узгодити це з позицією міністерств. Так, у міністерстві вже звучала пропозиція порахувати, скільки коштуватиме консервація шахти.

Згідно з попередніми підрахунками, консервація шахти коштуватиме приблизно 65 мільйонів гривень. Важливо, мовляв, отримати офіційні позиції міністерства та підняти питання важливості запуску об’єкта, а не його консервації. До того ж, зі слів радника голови ОДА, є інформація про те, що шахта потрапила до переліку об’єктів для приватизації.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що спілкуватиметься завтра у Києві з керівництвом Міністерства енергетики щодо шахти №10. Вирішення питання щодо будівництва шахти у Верховній Раді, на його думку, ускладнить Указ Президента про її розпуск. Мовляв, коли у багатьох депутатів настрій «чемодан-вокзал», працювати вони будуть відповідно.

Зі слів Володимира Гунчика, якщо хтось із чиновників намагатиметься розвернути проблему в інше русло, він звертатиметься до прем’єр-міністра та президента з проханням взяти під особистий контроль питання з будівництва шахти №10.

«Ми не можемо допустити, щоб держава закопала в землю 65 мільйонів», - наголосив Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
спостережливий Показати IP 26 Серпня 2014 15:24
майте клепку в голові--хто сьогодні дасть кошти на будівництво шахти.единий вихід продати
Olha до спостережливий Показати IP 26 Серпня 2014 17:56
Кому продати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus