USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Якісне молоко Волині»: селянам допоможуть заробляти на власній продукції

8 Лютого 2018 14:25
Депутати Волинської обласної ради скерують звернення до голів ОТГ, селищних і сільських рад, аби ті на місцях сприяли особистим селянським підсобним господарствам у сфері виробництва і заготівлі молока.

Про це йшлося під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Звернення підготували у зв’язку з тим, що із 1 липня цього року почне діяти новий державний стандарт, спрямований на підвищення вимог до якості молока. Відповідно до нього, на продаж в українські магазини потраплятимуть лише три сорти молока: екстра-класу, вищого та першого. Домашнє молоко, своєю чергою, через недотримання селянами санітарно-гігієнічних вимог і неправильне зберігання продукту, є переважно другосортним.

Тож, йдучи назустріч, облрада має намір ініціювати роботу для напрацювання пропозицій до проекту регіональної програми «Якісне молоко Волині».

Для цього депутати просять сільських, селищних та голів ОТГ надати інформацію про чисельність великої рогатої худоби, наявність спеціального холодильного обладнання та кількість суб’єктів господарювання, які заготовляють молоко у їхніх населених пунктах.

«Виробництво молока – один із напрямів спеціалізації особистих селянських підсобних господарств області. Незважаючи на збитковість, велика кількість населення не відмовляється від нього, оскільки збут молока є джерелом систематичного надходження готівкових коштів протягом календарного року. Це пов'язано з тим, що продукція молочної галузі займає важливе місце у споживанні», – зазначено в зверненні облради.

Голова облради Ігор Палиця відзначив також, що скоро буде створена відповідна тимчасова спеціальна комісія ради. Також він додав, що сотні мільйонів дотацій з держбюджету, здебільшого, отримують олігархи, які купують розкішні яхти. Натомість прості селяни залишаються без допомоги сам-на-сам з проблемою заробітку на власних продуктах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus