USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Яку альтернативу знайшли лучани російським товарам

4 Листопада 2015 11:36
Через подорожчання імпортних товарів і бойкот російських українці переходять на українські продукти, одяг, косметику і побутову хімію. Про це кореспонденту Gazeta.uaрозповіли під час опитування: "Якими вітчизняними товарами ви замінили імпортні?"

Ксенія Марусевич із Луцька перейшла на українські сири, йогурти, хлібці.

"Я раніше часто купувала на ринку польські йогурти і сири, - говорить Ксенія. - Син любить батончик "Снікерс", але вже понад рік його не купуємо. Бойкотуємо російське. Замінили на українські цукерки "Кенді нат". Купуємо українські торти. Замість італійських макаронів ми вже два роки купуємо українські з твердих сортів пшениці. Наші коштують 18 гривень, а італійські на базарі від 30. Купуємо тільки українські овочі і фрукти".

Львів'янка Галина Мірановська перейшла на українську косметику.

"Відкрила для себе лак "Маг", який виготовляють у Нововолинську, - розказує Галина. - Купляю колготки харківської компанії "Анабель Арто". Беру вже понад рік шкарпетки "Дюна", хоча до того три роки купувала польські "Конте". Тепер вони удвічі дорожчі за вітчизняні. На подарунок мамі купила набір каструль "Біол", які виготовляють в Мелітополі. Їй сподобалися. Собі купила таку ж сковорідку з антипригарним покриттям".

"Весною вперше купила українське взуття – демісезонні замшеві черевики, - каже Олена Долинська із Рівного. - Носяться ідеально. Коли ішла на весілля до сестри, стояв вибір – купити сукню з Китаю за 600 гривень чи пошиту у Львові за 790. Вибрала останню. Треба підтримувати свого виробника. Для дитячого одягу купую наш безфосфатний порошок "Карапуз".

Киянка Тетяна Пашківська віддає перевагу українським памперсам і дитячим сумішам.

"Поступово переходжу на вітчизняну косметику, - говорить Тетяна. - Беру рідке мило і гель для душу "Фреш джус", памперси "Піпі", які виготовляють в Україні. Сина від 8 місяців одягаємо в одяг "Бембі". Після стірки не сідає, тішать дизайном. Німецьку дитячу кашу "Гумана" спочатку замінили на російську "Нестле", а потім перейшли на "Малишку", яку виготовляють на Полтавщині".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанка Показати IP 4 Листопада 2015 12:22
Підтримувати українського виробника - це хороша справа. Я також, вибираючи шкільну форму в цьому році стала перед вибором: купити китйський костюм чи піджак луцької фабрики "Лілус" при цьому в однакову ціну 800грн. Я надала перевагу українському тим більше місцевому виробнику. Але вже через кілька днів після 1 вересня (буквально на 3 -ій день носіння) я була ДУЖЕ !!!розчарована: по-перше рзлізлась підкладка, по-друге прийшлось перешити всі гудзики, бо теліпались на "соплях", по-третє тканина покрилась "катишками", особливо в місцях де носиться ранець. І взагалі через місяць в піджака такий вигляд ніби він ношений вже не один рік. І ця вся радість за 800 грн. То скажіть за що ми тоді платимо, якщо ціна китайського костюму привезеного з-за 1000км така ж як виготовленого в Луцьку.
Андрій Показати IP 4 Листопада 2015 12:37
Не можу зрозуміти,чому у нас в Луцьку,з української пшениці,ТзОВ "Західторгхліб" /Кічкарівка/ випікає "Плюшку московську"?
Інна до Андрій Показати IP 4 Листопада 2015 13:43
Тому що плюшки випікають в Росії це така торгова марка, не купуйте, бойкотуйте, до речі і хліб "Бородинський" всіїх виробників. Це ж теж російська назва.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2015 13:29
Люди не стільки залишили купувати російське як просто перестали купувати імпортні продукти.Або краще сказати,більше уваги звертають на українське,бо воно дешевше,але не завжди якісне.Люди просто бідні і не мають іншого виходу.Ви їм збільшіть зарплати,зменшіть послуги і тоді побачите чиї,наприклад,макарони вони купуватимуть.
лучанка-2 д лучанка Показати IP 4 Листопада 2015 13:48
знаю підприємницю, яка шиє шкільну форму вдома у підвалі, має найманих швачок, живе в районі Красного. Нашиє всяких лейбочок, ніби-то закордонне, здає в бутики на варшавці і люди купують.Весь час дає оголошення скрізь що бере швачок на роботу, видно не платить людям,бо скупа до ужаса. Може ваш піджачок звідти...
Кріс до лучанка-2 д лучанка Показати IP 4 Листопада 2015 14:26
А чому дивуватись - ми ж українці!
Андрію Показати IP 4 Листопада 2015 13:52
Не купуйте. Санкції санкціями, але ж розум треба мати. Скоро за слова Москва" і "Росія" в тюрму садити будете?
так Показати IP 4 Листопада 2015 14:27
В цивілізованому світі підтримувати свого виробника і є потріотизм А ще конкуренція Коли є вибір тоі якість краща Але то інформація для тих хто в Європі хоче жити
Кріс до так Показати IP 4 Листопада 2015 15:36
И шо такие есть?
Анатоль_ Показати IP 4 Листопада 2015 14:51
Разом із російськими товарами також не купую італійські, німецькі, шведськи , американськи вироби.Японську побутову електроніку я також тепер не купую!
Анонім Показати IP 4 Листопада 2015 17:33
Цікаво чи у наших можновладців,місцевих і столичних,продукти,одежа і побутова техніка нашого українського виробника?Про автомобілі і не питаюся.Хіба не видно ня яких марках вони роз'їзджають.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2015 21:21
Купую РОСІЙСЬКЕ, бо цей товар уцінили а якість залишається високою та й шукати не треба ,на цінниках написано...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus