USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Яким обіцяє бути бій Кличко - Пулєв

14 Листопада 2014 22:00
Майже день у день 18 років тому, 16 листопада 1996-го український боксер Володимир Кличко, нокаутувавши у першому раунді мексиканця Фабіана Мезу, провів там свій перший у професійній кар’єрі поєдинок.

Найближчої суботи Володимир Кличко вже у статусі чемпіона світу за версіями WBA, IBF та WBO проведе у Гамбурзі свій 66-й бій, - повідомляє «ВВС-Україна».

Суперник – непереможний досі болгарин 33-річний Кубрат Пулєв, котрий усі 20 своїх поєдинків виграв, 11 разів відправивши суперників у нокаут.

38-річний Володимир Кличко переміг у 65-ти боях (52 – нокаутом) і програв лише тричі.

Для Кличка зустріч з Пулєвим, котрого за стиль ведення бою називають "Коброю", стане 18-м поспіль захистом чемпіонських звань.

Сперечатися бійці будуть не за усі три пояси, а лише за титул версії IBF. Чому пояси інших організацій розігруватися не будуть, суперники не пояснюють, однак боксерська аналітики вважають, що причиною такого явища є відмова команди Пулєва від сплати проценту від гонорарів в казну інших версій.

Кличко лишається непереможним з 10 квітня 2004-го - з того часу, як у Лас-Веґасі його відправив у глибокий нокаут в п’ятому раунді американець Лаймон Брюстер. У цьому році Володимир вийде на ринг вдруге. До того українець у квітні нокаутував у п’ятому раунді австралійця Алекса Леапая.



У вересні Володимир Кличко травмував руку - через це бій довелося відкласти

З Пулєвим Кличко мав зустрітися ще 6 вересня, однак бій перенесли через те, що на одному з тренувань чемпіон травмував лівий біцепс. Болгарський претендент у щирості слів українця засумнівався.

"Пулєв може говорити що завгодно, - прокоментував ці закиди Володимир. – Думаю, він на моєму місці теж не ризикував би. Дискомфорт я відчув під час спарингів, котрі проводив протягом останніх двох тижнів напередодні бою. Спершу терпів, але щоразу ставало гірше, і я зрозумів, що самотужки з проблемою не впораюся".

Шанс Пулєва

Для Пулєва поєдинок буде першою в кар’єрі нагодою здобути чемпіонський пояс. На професійному рингу Кубрат виступає п’ять років і наразі володіє поясом інтерконтинентального чемпіона за версією IBF. У 2014-му Пулєв теж виходив на ринг лише раз, нокаутувавши у третьому раунді слабкого хорвата Івіцу Перковіча.

Найважчою стала його зустріч з американцем Тоні Томпсоном у серпні 2013-го. Її Пулєв виграв за очками, тоді як Кличко Томпсона в обох боях нокаутував. Інших спільних суперників майбутні опоненти не мали.

Але нещодавно Пулєв зустрічався з до того часу непереможним представником промоутерської компанії К2 Олександром Устиновим з Білорусі. Кубрат виграв цей бій, відправивши суперника на поміст рингу в 11-му раунді. А до того, у травні 2012-го Пулєв став першим бійцем, кому вдалося нокаутувати колись дуже перспективного українця Олександра Дмитренка.

Болгарин зі зростом 194 сантиметри трохи нижчий за 198-сантиметрового Кличка. Втім, різниця ця майже непомітна.

Володимир не зможе утримувати суперника на відстані. Пулєв входить до числа бійців, які здатні поцілити в голову суперника з дистанції. Але для того Кубратові варто бути не лише швидшим й технічнішим, а й спробувати уникнути клінчів Кличка. У боксі ця риса характеризує бійців не з найліпшого боку, однак доводиться констатувати, що Володимир, вміло повисаючи на плечах суперників, в такий не дуже чистий спосіб часто виснажує опонентів.

Тренер Пулєва Тодор Занданов в одному зі своїх інтерв’ю сказав, що спеціально під Кличка вони з підопічним відпрацьовували удар з назвою "занданката" - варіацією правого кросу, який наноситься по незвичній траєкторії.



Кубрат Пулєв наразі не зазнав жодної поразки на професійному рингу

"Цей удар був для болгарського боксу фірмовим 50 років тому" - каже наставник.

Сам Пулєв висловлює певність у тому, що зможе перемогти.

"За останній час у Володимира був лише один сильний суперник – Олександр Повєткін, - вважає болгарин. – Легкою перемогу Кличка над росіянином не назвеш. Думаю, у мене буде чим здивувати Володимира. Я вмію комбінувати стилі і завдяки цьому можу стати для чемпіона непередбачуваним. Я добре готовий фізично, дуже швидкий. Підготувавши правильну стратегію, поведу бій так, як вигідно мені".

Згідно з умовами контракту, в разі перемоги Пулєв зобов’язаний надати Кличкові право на бій-реванш.

Володимир такі варіанти відкидає: "Пулєв найкращий у світі, але після мене. Я готовий до цієї зустрічі і впевнений у собі. Пулєву бракує досвіду, але він дуже вольовий. Кубрат має добру любительську школу. У боях з Дмитренком і Устиновим він продемонстрував вражаючу працездатність. Для мене ж найважчим у процесі підготовки було відновлення після травми".

Тренер Кличка Джеймс Алі Башир вважає, що його підопічному легко не буде: "Пулєв унікальний тим, що не боїться Володимира. Він прагне виграти і веде себе впевнено. Кубрат володіє відмінним джебом і взагалі він прекрасний боєць. Бій буде конкурентним, але Кличко переможе".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Титушко Показати IP 15 Листопада 2014 00:19
коментар було видалено
боксер Показати IP 15 Листопада 2014 15:49
Бій, як і всі бої Кличка останнім часом, обіцяє бути нудним!:(
турсун до боксер Показати IP 16 Листопада 2014 07:58
З тебе боксер,як з пуя кувалда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus