USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якими будуть українські «паспорти вакцинації»

29 Березня 2021 19:33
Пацієнтам після щеплення будуть видавати свідоцтво про вакцинацію. Воно буде у паперовому або електронному вигляді.

У документі будуть зазначати інформацію про дату щеплення та термін дії препарату, розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Коли ми говоримо про свідоцтво того, що людина вакцинована, в ньому має бути чітко передбачено, коли вона вакцинована, який термін дії вакцини, згідно з інструкцією до неї. Ми хочемо, щоб це було максимально зручно: і в електронному вигляді, і якщо немає можливості мати в електронному вигляді, щоб це було, наприклад, якесь свідоцтво, яке передбачає QR-код», – сказав він.

Читати ще: Паспорти вакцинації введуть в ЄС з 15 червня. Як вони виглядатимуть

За словами Степанова, проект документа вже практично готовий, але дата його запуску ще не узгоджена.

«Залишилися чисто технічні питання, які ми з Мінцифрою досить швидко вирішимо. Зрозуміло, що ми почнемо введення паспортів, коли буде вакциновано більше людей», – додав міністр.

Своєю чергою, в Єврокомісії заявили, що сертифікати вакцинації будуть обов’язковими до визнання у всіх країнах ЄС тільки за умови вакцинації препаратами, визнаними безпечними EMA.

«Країни-члени повинні видавати «зелені сертифікати» незалежно від типу вакцини проти COVID-19. Це стосується вакцин, схвалених (EMA), і тих, які країни-члени використовують на національному рівні. Але інші країни-члени, які мають певні обмеження з метою збереження громадського здоров’я, зобов’язані визначати такі сертифікати, щоб уникнути таких обмежень лише за умови щеплення вакцинами, які отримали умовну ринкову авторизацію в ЄС», – сказав представник ЄК з питань правосуддя, рівності і верховенства права Крістіан Віганд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІРУС Показати IP 29 Березня 2021 22:36
Це якась свиноферма...
Йосип Показати IP 30 Березня 2021 20:07
Це якась схрещена гибридна ЗеленоПоршенківська свиноферма !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus