USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якими методами «Луцькводоканал» збирається викорінювати боржників

22 Липня 2015 13:44
Майже 6 мільйонів гривень боргує населення Луцька комунальному підприємству «Луцькводоканал».

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 липня, повідомив директор КП “Луцькводоканал" Іван Корчук.

Окрім боргів від безпосередньо населення, за станом на 1 липня 2015 року дебіторська заборгованість перед КП становить більш ніж 12 мільйонів гривень, із них: населення – 5 мільйонів 936 тисяч гривень, пільги і субсидії – 1 мільйон 159 тисяч гривень, бюджетні установи - 110,8 тисяч гривень, ДКП «Луцьктепло» - 4 мільйони 803 тисяч гривень, інші споживачі - 430,8 тисяч гривень.

Загалом, з початку 2015 року дебіторська заборгованість зменшилась на 227, 1 тисяч гривень.

Натомість, Іван Корчук озвучив основні напрямками в роботі із боржниками у звітному періоді. Зокрема, за звітний період підприємство значно активізувало позовну роботу та співпрацю з 1 та 2 відділами Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції. Так, протягом 6 місяців 2015 року підприємством подало до Луцького міськрайонного суду 364 заяви про видачу судових наказів щодо абонентів - фізичних осіб на загальну суму 1 мільйон 154 тисячі гривень. За станом на 1 липня 2015 року на виконанні Луцькому міському управлінні юстиції знаходиться 1145 судових наказів на загальну суму заборгованості 3 мільйони 449 тисячі гривень;

Також активно проводиться систематизація в роботі із боржниками - фізичними особами, коли особливий акцент в роботі ставиться на категорію боржників, заборгованість яких становить більш, ніж 100 гривень. Це щомісячні рознесення та вручення попереджень, подальші «обмеження» в наданні послуг водопостачання та водовідведення, розклеювання оголошень про боржників на дошках оголошень багатоквартирних житлових будинків, ведення постійного діалогу із споживачами-боржниками тощо.

На підприємстві двічі на тиждень працює Комісія по роботі із боржниками підприємства. Протягом січня-червня 2015 року Комісія розгорнула 96 заяв про реструктуризацію заборгованості в оплаті за послуги з водопостачання та водовідведення. Як наслідок, - укладено 80 договорів на суму 226,3 тисяч гривень.

При наявності інформації про місце роботи боржника КП «Луцьктепло» направляє листа до керівника установи (організації) із проханням у сприянні погашення заборгованості підлеглого йому працівника.

З 1 липня 2015 року триває співпраця із колекторською компанією, якій передано для опрацювання 246 адрес боржників-фізичних осіб. За результати роботи колекторської компанії відбулося значне зменшення заборгованості, повністю погашено заборгованість по 4 адресам.

Через свій офіційний сайт, КП «Луцькводоканал» інформує своїх користувачів про найбільших боржників як населення так і юридичних осіб, формуючи «громадській осуд», тим самим впливаючи на боржників.

Проте у залі засідання виникло запитання, хто заходить на сайт підприємства. Серед присутніх таких не виявилося.

«Хотіла би звернути увагу на те, що в доповідях КП «Луцькводоканал» і ДКП «Луцьктепло» прозвучали великі суми боргу. А тим часом є закон, що чітко визначає заходи, які варто застосовувати у відношенні до злісних боржників. Їх справи повинні передавати до суду, тоді з боржниками працює виконавча служба. Квартири реалізовуються банком, а люди виселяються», - натхненно виголосила «простіше» вирішення проблеми заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus