USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Яндекс запустив пошук по закордонних сайтах

19 Травня 2010 10:19
Яндекс 19 травня запустив пошук по закордонних сайтах на yandex.ru.

Про це йдеться в прес-релізі пошуковика, передає Кореспондент.

Тепер користувач, що ввів запит у Яндекс, зможе включити пошук тільки по світовому Інтернету. При звичайному пошуку, як і раніше, пріоритет віддається локальним ресурсам.

Крім того, була запущена альфа-версія сайту yandex.com, де тестується пошук по світовому Інтернету. Надалі розробники мають намір додати в закордонний пошук мультимедійні результати.

За словами прес-секретаря Яндексу Очира Манджикова, нова можливість орієнтована в першу чергу на російськомовних користувачів. Він заявив, що планів щодо виведення пошуковика на світовий ринок поки немає.

Нагадаємо, в грудні 2009 року Яндекс посів сьоме місце в рейтингу світових пошуковиків, складеному агентством comScore і, крім того, був визнаний найбільш швидкозростаючим пошуковиком у світі. Основним конкурентом Яндексу на російському ринку є компанія Google. Російська версія цього пошуковика спочатку шукала інформацію як в Рунеті, так і на зарубіжних сайтах.

Розмір пошукової бази Яндексу складає майже 10 мільярдів сторінок. У зарубіжному індексі, який поповнювався протягом двох останніх років, є чотири мільярди сторінок, 80 відсотків з них - англомовні. У першу чергу індексуються ресурси, де можуть знаходитися відповіді на найпоширеніші запити. У цілому запити латиницею становлять від 12 до 15 відсотків з щоденних 100 мільйонів запитів Яндексу.

У 2009 році Яндекс надав більше 30 сервісів.

Пошукова система Yandex.ru була офіційно анонсована 23 вересня 1997 року, і спочатку розвивалася в рамках компанії CompTek International. Як окрема компанія Яндекс утворився в 2000 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus