USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Янголята в колі друзів»: особливі діти з Луцька показали свої таланти на традиційному благодійному фестивалі

5 Грудня 2023 13:06
Соціалізувати дітей з інвалідністю та дати їм можливість показати свої таланти – така мета ювілейного фестивалю громадської організації «Янголята», який відбувся за підтримки Луцької міської ради. На захід завітали друзі особливих діток та їхніх батьків. На благодійному ярмарку можна було придбати вироби, які виготовили власноруч малята з інвалідністю. Виручені кошти підуть на потреби військовослужбовця – тата одного з юних учасників громадської організації «Янголята».

Діти з громадської організації «Даун-синдром» разом з однією з луцьких театральних студій показали виставу про історію Луцька, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми показуємо свої таланти, щоб надалі розвиватися. Сьогодні такий захід потрібний. Ми показуємо свої здібності. Вистава називається «Легенди в древньому Лучеську», – розповідає Уляна.

Такий захід для особливих дітей організовують уже вп’яте. Фестиваль важливий не лише тому, що юні волиняни можуть показати свої таланти, а й тому, що так їм простіше соціалізуватися та інтегруватися в суспільство.

«Захід має творчий напрямок. Тут усі наші друзі, які проживають у Луцьку. Громадські організації «Джерело життя», «Даун-синдром» демонструватимуть свої творчі таланти. Номери будуть представлені в інклюзивному форматі: діти співатимуть, танцюватимуть, гратимуть на музичних інструментах, показуватимуть вистави. Це наш ювілейний захід, який ми проводимо наприкінці року. Крім того, під час заходу з початку масштабного вторгнення ми проводимо благодійний ярмарок – збір коштів для ЗСУ», – каже голова ГО «Янголята» Юлія Поліщук.

Вихованці хореографічної студії «Медея» Луцького навчально-реабілітаційного центру підготували для присутніх повільний танок.

«Нам приємно брати участь у такому заході, тому що це наші випускники, це учні нашої школи. Ми за них радіємо, ми тішимося їхнім здобуткам. Завжди приємно бути другом наших учнів», – зазначає вчителька КЗ «Луцький навчально-реабілітаційний центр» Тетяна Янчук.

Танцювальний номер «Червона калина» презентували учасники творчого колективу громадської організації «Янголята» – дипломанти багатьох конкурсів і фестивалів.

Загалом до фестивалю долучилися 150 учасників і десяток творчих колективів. Батьки, що завітали на дійство, переконані, що такі заходи для особливих діток потрібні навіть зараз.

«Дитячий світ має бути казковим. Сьогодні свято звеселило не тільки мою дитину, а й багато діток. Такі заходи обов’язкові», – впевнений Юрій.
Читати ще: «У щасливої мами – щасливі діти», – багатодітна лучанка Юлія Поліщук

Найрізноманітніші вироби ручної роботи – результати майстеркласів із дітками з інвалідністю та їхніми батьками.

«Переважно тут роботи дітей», – наголошує вихователька спеціалізованої групи дітей з інвалідністю Світлана Семенюк.

Цього разу виручені кошти від продажу виробів, що їх створили особливі дітки, передадуть на потреби військовослужбовця – тата одного з учасників громадської організації «Янголята». Захисник боронить Україну на Херсонщині та нині приїхав у відпустку на кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus