USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Янукович може втратити вплив на губернаторів

30 Січня 2014 17:00
Дострокові парламентські вибори можливі, але не зараз.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала політолог Оксана Дащаківська зі Львова.

Вона наголосила, що наразі вибори неможливі.

"Це (дострокові парламентські вибори. - ред) і вимога опозиції, і погроза від Януковича. Однак на даному етапі це неможливо, бо саме на парламент покладають усі надії щодо виходу з кризи. І останній іспит парламентаризму буде стосуватися питання зміни до Конституції", - сказала Дащаківська.

Вплив президента на "регіоналів" політолог бачить не лише у вчорашньому голосуванню за амністію, але й у постійному тиску на губернаторів.

"У Януковича сильний серйозний вплив на губернаторів, подекуди чиновників та на партійні осередки Партії регіонів. Саме через них він намагається керувати областями, однак і це доводиться робити зі застосуванням сили. Але його і нині визнають як легітимну владу і ведуть з ними переговори. А це означає збереження сили та впливу, він і далі буде використовувати таку риторику: єдина легітимна влада - народом обраний президент. Однак, якщо переговори не даватимуть справжніх політичних результатів, більшість громадян будуть змушені визначатися і Янукович може втрачати вплив і на губернаторів".

Відставка Азарова не є політичним результатом переговорів і не є зміною у владі, каже Дащаківська. Бо він не отримав політичної оцінки своїх дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus