USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ОАСК зареєстрував позов Януковича, який оскаржив усунення з посади президента

6 Грудня 2021 11:09
Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов експрезидента України Віктора Януковича, який оскаржив постанову Верховної Ради за 2014 рік щодо позбавлення його повноважень у зв’язку із самоусуненням.

Про це у Tелеграм-каналі повідомила представниця ВР в Конституційному суді Ольга Совгиря.

«В Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В. Януковича до Верховної ради України (справа 640/34786/21)», – повідомила вона.

Совгиря зазначила, що справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

«Натомість у цьому позові заявлено позовні вимоги «про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення», що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог», – додала вона.

22 лютого 2014 року депутати Верховної Ради ухвалили постанову «Про самоусунення президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів президента України».

Нагадаємо, експрезидент України Віктор Янукович планував через суд оскаржити прийняти на початку 2014 року рішення парламенту щодо позбавлення його повноважень у зв’язку із самоусуненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 6 Грудня 2021 11:14
термін подання такого позову - 6 місяців. і цей термін давно сплив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus