USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Янукович хоче змінювати Конституцію. Відео

26 Червня 2010 12:43
Віктор Янукович входить у смак влади. Його наступна мета - підсилення повноважень президента.

У відеозверненні Віктора Януковича з нагоди Дня Конституції, що святкується 28 червня, Президент прямо вказує на головний недолік Конституції - схвалені в 2004 році зміни. Ті самі зміни, які тоді були покликані обмежити повноваження майбутнього президента Ющенка і за які фракція Партії регіонів проголосувала в повному складі, - пише Сергій Лещенко на «Українській правді» .

Але сьогодні президентом став Янукович, і йому стало тісно сидіти в тому кріслі, яке він же п'ять років тому приготував Ющенку і яке сьогодні перейшло до нього.

Рік тому, в розпал залаштункових переговорів з Тимошенко про нову редакцію Основного закону, Янукович ледь було не погодився на повноваження британської королеви. Сьогодні ж він хоче всієї повноти влади, легалізованої у головному документі країни.

Не влаштовує Януковича нинішня ручна коаліція та уряд, що віддано заглядає у очі президенту. Він не хоче бути заручником «тушок» чи кадрових примх «однодумців» з блоку Литвина та комуністів.

Тому Янукович прагне переписати повноваження президента. Цей висновок з його відеозвернення очевидний - адже зміни 2004 року, які він зараз пропонує відредагувати, стосуються саме звуження переліку прав і обов'язків глави держави.

«Конституція в сучасних динамічних історичних умовах потребує деяких змін. Деякі її норми, зокрема поспішно прийняти в кінці 2004 року, стали причиною розбалансування та серйозної кризи влади, а відтак об'єктом обґрунтованої критики всередині країни та з боку міжнародного співтовариства», - повідомляє Янукович у своєму святковому зверненні з нагоди Дня Конституції.

У промові Янукович не вказує, які конкретно зміни він пропонуватиме. Лише запевняє, що опиратиметься на абстрактну «волю народу».

«...Хочу наголосити - виправлення недоліків, процес удосконалення Конституції жодним чином не повинен потворитися на політичну акцію. Це серйозна зміна суспільних відносин, яка має опиратися на волю народу, відповідати сучасним реаліям та визначати поступ держави в цілому».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus