USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

30 Березня 2024 22:51
Влада Японії будує укриття на островах поблизу Тайваню на випадок агресії з боку Китаю та військових дій на острові і навколо нього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Asahi Shimbun.

«Уряд оприлюднив інструкції щодо будівництва підземних сховищ на віддалених островах префектури Окінава на випадок військової кризи за участю Тайваню», – йдеться у повідомленні.

Населення країни готують до того, що доведеться пробути в укриттях до двох тижнів. У рекомендаціях уряду, опублікованих 29 березня, зазначено, що укриття будуть побудовані у п’яти муніципалітетах: Ісігакі, Міякодзіма, Йонагуні, Такетомі та Тарама. Ці муніципалітети розташовані на віддалених островах, звідки евакуація можлива лише на літаками або суднами. Усі муніципалітети склали плани евакуації на випадок військового конфлікту, укриття будуть доступні для тих, хто не зможе вчасно виїхати.

Читати ще: У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Водночас керівники деяких муніципалітетів, розташованих далі від зони імовірного конфлікту, нарікають, що підготовка до військових дій нібито піддає японців більшому ризику стати жертвами нападу, якщо Китай виконає свої погрози й атакуватиме Тайвань.

Своєю чергою у Сполучених Штатах вважають, що Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал в рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus