USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Японія виділила $100 млн для допомоги українським біженцям в Польщі

5 Квітня 2022 10:41
Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі під час робочого візиту до Польщі зустрівся з українськими біженцями. Він анонсував новий пакет допомоги українцям.

Про це повідомляє Главком з посиланням на Japan Today.

Протягом трьох днів у Польщі Хаясі відвідав заклади для українських біженців у Варшаві та провів переговори з польськими чиновниками, міжнародними гуманітарними організаціями та громадянськими групами, щоб оцінити, як Японія може надати підтримку.

Уряд Японії виділить 100 млн доларів для розв'язання гуманітарних проблем. Японія також забере 20 українських біженців з Польщі.

Японія має надзвичайно сувору політику щодо біженців і не хоче повністю приймати трудових мігрантів, що робить її пропозицію прийняти українців незвичайною. Однак уряд обережно називає їх евакуйованими, і поки невідомо, чи змінить українська ситуація її імміграційну політику.

Токіо очікує, що ще 20 евакуйованих українців залишаться в Японії принаймні на шість місяців. Біженцям нададуть додаткову підтримку, якщо буде потрібно, сказав заступник міністра юстиції Джун Цусіма, який подорожує з Хаясі.

Раніше Токіо прийняв близько 300 інших українців, усі родичі близько 2 тис. українців, які проживають у Японії, які прибули самостійно з початку російського вторгнення.

Хаясі сказав, що він був вражений високим рівнем догляду та підтримки, що надається біженцям у Польщі, включаючи харчування, медичну допомогу, консультування для тих, хто отримав травму, та підтримку дітей.

«Те, що ми спостерігали тут, безумовно, допоможе нам спланувати нашу підтримку для них в Японії», – сказав він.

Очікується, що Хаясі та біженці прибудуть до Токіо у вівторок.

Нагадаємо, уряд Японії з 5 квітня вводить заборону на експорт до Росії предметів розкоші. Крім того, японські компанії попросять не розраховуватися рублями за постачання російських енергоносіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus