USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екс-директор ЛПЕ вимагає від Луцькради 100 тисяч відшкодування

13 Грудня 2017 14:18
У справі щодо поновлення на посаді колишнього директора Луцького підприємства електротранспорту оголошено перерву, необхідну для того, аби члени профспілки підприємства змогли підготувати документи, що підтверджують кількісний склад структури.

Про це йшлося під час судового засідання в Апеляційному суді Волинської області 13 грудня.

Луцька міська рада звернулася до суду у зв’язку з рішенням Горохівського міськрайонного суду, через який колишній директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк вимагав поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та морального відшкодування.

Так, Ігор Грицюк вимагає від Луцької міської ради виплати середньомісячної зарплатні за період від 30 червня до 6 листопада 2017 року в сумі 81,6 тисячі гривень і 20 тисяч гривень відшкодування за завдану моральну шкоду.

Директорка юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко звернула увагу на допущення судом першої інстанції порушень норм матеріального права та процесуальних норм, зокрема, суд приймав ряшення, опираючись на недійсні редакції статей законів України. Окрім того, Наталія Юрченко підкреслила, що звільнення директора ЛПЕ Грицюка виправдане тим, що він допускав численні порушення трудового законодавства, у тому числі Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

«Порушення законодавства уже дозволяє поставити під сумнів доцільність обіймання посади директора Ігорем Грицюком. Також створена (22 квітня 2016 році, – ВН) при підприємстві профспілка звертала увагу на те, що керівник неодноразово порушував законодавства про працю. Йдеться, до прикладу, про необґрунтоване звільнення працівника профспілки, що було підтверджено в суді. Це факт перешкоджання діяльності профспілки», – акцентувала Наталія Юрченко. Також вона зазначила, що колишній директор ЛПЕ взагалі ігнорував діяльність Вільної профспілки залізничників України КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Із огляду на численні порушення законодавства Ігорем Грицюком працівники підприємства підготували у червні 2017 року звернення до Луцької міської ради, яке підписали 87 осіб, де вони просили міськраду, як засновника ЛПЕ, розглянути питання про доцільність перебування такого керівника на посаді.

«Також є низка відкритих кримінальних справ щодо допущених порушень директором ЛПЕ, але суд першої інстанції не взяв до уваги цього, хоча ці питання піднімали неодноразово», – сказала Наталія Юрченко. Та додала, що зараз колектив підприємства підготував чергову заяву, в якій працівники висловили прохання звільнити їх від недбалого керівництва Ігоря Грицюк. Крім того, тролейбусники заявили, що будуть бойкотувати роботу та не здійснюватимуть рейси, якщо його поновлять на посаді.
Колишній керівник ЛПЕ Ігор Грицюк, своєю чергою, зауважив, що лише чув про те, що при підприємстві була створена профспілка, однак детально не був ознайомлений з її діяльністю. Також він наголосив на тому, що йому вчасно не повідомили про звільнення з посади.

Представник первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Андрій Черчик зауважив, що його дивує те, що Ігор Грицюк зараз заявляє, що «тільки чув» про створення профспілки, хоча на початку намагався всіма засобами перешкодити її появі.

«Я представляю трудовий колектив, який важко працює своїми руками, а не хвалиться лише риторикою. Як директор може говорити про те, що не знав про створення профспілки? У якій реальності взагалі він живе? Як може бути малозначимий працівник, малозначима профспілка? Кожен працівник важливий для підприємства», – розповів Андрій Черчик.

Він розказав, що Ігоря Грицюка працівники добре знають, адже перед тим, як очолити підприємство, він працював на ЛПЕ головним інженером. «Усі знають ситуацію підприємства, воно з року в рік занепадає… Ми стикалися з затримками і невиплатами заробітних плат, постійними тисками, незаконними звільненнями», – наголосив Андрій Черчик. Та додав, що перед зверненням до міської ради профспілка вивчала думки не тільки членів Вільної профспілки залізничників підприємства, а й інших працівників колективу.

У відповідь Ігор Грицюк зазначив, що невідомо, яку кількість осіб об’єднувала профспілка на час створення, тож неможливо встановити, чи вона малозначима, чи ні.

З огляду на це суд вирішив оголосити перерву, аби Андрій Черчик зміг представити на засіданні необхідні документи.

Перерву оголосили до 11 години 14 грудня.

Нагадаємо, екс-керівник ЛПЕ Ігор Грицюк добивався через суд поновлення на посаді, але колектив підприємства не пустив його в депо й погрожували зупинити рух тролейбусів. Кар’єру на посаді директора ЛПЕ Ігор Грицюк розпочав із порушення. У подальшому його діяльність була не менш скандальною: він намагався придбати обладнання з порушенням тендерних процедур, закуповував на підприємство старі польські тролейбуси, які ніколи не виїжджали на рейс, а собі на відрядження виділяв майже 100 тисяч гривень. Також є інформація про безпідставне списування пального на службове авто. У результаті за 1,5 року керування Ігоря Грицюка борги ЛПЕ зросли на 3 мільйони і працівники попросили місцеву владу звільнити його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus