USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Є чого повчитися у тих хлопців» - лучани про Героїв Крут

29 Січня 2014 14:46
У Луцьку відбувся мітинг-реквієм, під час якого вшанували загиблих у боях під Крутами. Прийшли вклонитися до пам’ятного знаку представники національних рухів, партій, представники влади.

Під час заходу, який відбувся сьогодні, 29 січня, на вулиці Героїв Крут, ліцеїст Артем Нежур сказав, що герої Крут надихають його любити Україну: «Є чого повчитися у тих хлопців, які поклали свої голови за волю України. Вони мене надихають. Я люблю свою батьківщину й готовий віддати за неї, за своїх рідних життя.»
«Церква стверджувалася на гробах мучеників за віру. Сьогодні ж, ми, як українці, утверджуємося в бачені вільної, незалежної держави. Нас єднає спільна молитва, віруйте, проявляйте любов до ближніх, і ми будемо непереможні!», - наголосив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Під Крутами українці поклали свої голови за Батьківщину, так і зараз, на Євромайдані, стоять українці за свою рідну землю, за свою честь і людську гідність», - додав голова Братства воїнів УПА Василь Кушнір.
Потому, вистрілом з гармати й хвилиною мовчання вшанували загиблих євромайданівців у Києві. Представники влади сказали, що крутянський подвиг-трагедія має навчити усіх виваженості й мудрості у прийнятті рішень.

Відправивши панахиду біля пам’ятного знаку, учасники заходу читали патріотичні вірші, після чого відбулося покладання квітів.


Довідка. Бій під Крутами відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і 27 людей були ними страчені. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хіхі Показати IP 29 Січня 2014 15:12
Романюк шо, вдягнув жінчину шапку?)) файна)
Анонім Показати IP 29 Січня 2014 15:13
«Є чого повчитися у тих хлопців» - лучани про Героїв Крут... А опозиція повчилася в тих, хто цих дітей кидав у пекло...
селянин Показати IP 29 Січня 2014 15:22
комуняцьке бидло "романюки" та "шиби" проти кого виступали і поклали голови молоді герої прикинулися співчуваючими..... ганьба!!!
лучанин Показати IP 29 Січня 2014 16:36
добре, що хоч ліцеїстам зимові шапки видали, а то в минулому році в якихось шапочках стояли і мерзли. Може хоч вони (ліцеїсти) не будуть ,працюючи в міліції, стріляти у своїх ровесників!!!! А чи є у ліцеї порядні міліціонери??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus