USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Є куди рости», - лучанин-призер чемпіонату України з баскетболу

13 Вересня 2016 15:03
Срібний призер чемпіонату України з баскетболу 3х3 у категорії «чоловіки U-18» лучанин Максим Дейна у 2016-му грав на найвищому рівні і у класичному баскетболі, і у стрітболі. Лучанин поділився своїми планами на майбутнє, розповів, яким шляхом хоче рухатися далі, та з кого з гравців національної збірної він намагається брати приклад, - повідомляють на сайті Федерації футболу України.

- Перш за все хочу подякувати Федерації Баскетболу України за те, що влаштовує такі свята баскетболу, де можна проявити свої здібності, показати свою майстерність. Емоції дуже позитивні, усе подобається, ритм музики, ритм гри. Усе дуже чудово.

- Цього року ти встиг пограти на найвищому рівні у класичному баскетболі (у складі Волиньбаскета грав у матчах Кубка України і Суперліги – ред.), і у стрітболі (у збірній України U-18 – ред.) У чому різниця?

- З класичного баскетболу на стрітбол важче переключитися, бо це гра на вулиці. Перш за все це інше покриття, відскок м’яча інший, ніж у залі. Вітер, природа впливає на політ м’яча, на траєкторію. Класичний баскетбол – набагато легший, бо є командні взаємодії. А у стрітболі ти граєш майже 1 на 1. Команди, як такої, немає.
- Все одно три хлопці мають згуртуватися, щоб досягти спільної мети? Це ж не теніс, де дійсно 1 на 1 грають.

- Завдяки тому, що ми є командою, ми і досягаємо вершин.
- Які плани у тебе у класичному баскетболі?

- Я поки що залишаюся у Луцьку, чекаю пропозицій. Хочу розвиватися, як гравець класичного баскетболу. Хочеться зробити великий крок вперед, щоб мною пишалися мої тренери. Моя мета - титули у класичному баскетболі.
- За виступом національної збірної у кваліфікації ЄвроБаскета стежиш?

- Так, звісно, перед від’їздом до Києва на фінал чемпіонату саме дивився матч кваліфікації Болгарія – Україна. Дуже хороша, насичена гра. Дуже подобається виступ нашої збірної. Хочеться, щоб вона перемогла і вийшла на перше місце. Бажаю їй тільки успіху, щоб хлопці отримали перемогу у матчі з Словенією тут, у Києві (матч 6-го туру кваліфікаційного турніру ЄвроБаскета-2017 Україна - Словенія відбудеться у київському Палаці Спорту о 16:00 17 вересня - ред.).

- Хтось є прикладом для тебе у цій команді, чи твої приклади десь в Америці, за океаном?

- Є, звичайно. В Україні також є багато прикладів, кумирів. Для мене з центрових є прикладом В’ячеслав Кравцов. Також Бобров, Липовий. Це топ-гравці, які мають досвід виступів за кордоном. А Кравцов з Фесенком грали і в НБА. Є на кого дивитися і куди рости.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2016 19:53
Хороший малий, кажуть дуже перспективний, треба таких підтримувати. Сподіваюсь в найблищому майбутньому буде ще більше новин про нього. Успіхів тобі Макс, прогресуй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus