USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Єдиний паспорт вакцинації в Євросоюзі: Франція виступила проти

18 Січня 2021 09:42
Французький уряд вважає передчасним говорити про введення єдиного паспорта вакцинації у Євросоюзі.

Про це заявив міністр з європейських справ Франції Клеман Бон, пише Європейська правда.

Питання про створення єдиного європейського документа про вакцинацію буде поставлений на саміті глав країн ЄС цього тижня.

«Це дискусія, в якій немає необхідності», – заявив в неділю Клеман Бон.

На його думку, введення паспортів є «шокуючим» в умовах масової вакцинації, яка тільки починається. При цьому Франція значно відстає за її темпам від своїх сусідів.

Бон додав, що з точки зору уряду, такі паспорти суперечать обраній стратегії вакцинації у Франції – в першу чергу в країні почали вакцинувати людей похилого віку в будинках для людей похилого віку, які по Європі не подорожують.

«Ми дуже несхвально ставимося до такої ідеї. Якщо ми говоримо про документ, який дозволяє вам поїхати в Європу, я вважаю, що це дуже передчасно. Франція вважає, що нам не слід починати обговорення зараз. Коли доступ до вакцини стане загальним, це буде вже інша тема», – заявив Бон.

У минулий вівторок глава уряду Греції закликав Європейський союз прийняти «стандартизований» сертифікат вакцинації, щоб дати поштовх розвитку індустрії туризму, зруйнованої пандемією коронавірусу.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що загалом вона згодна з цією ідеєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus