USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Єфремова заарештували на 2 місяці

1 Серпня 2016 17:46
Екс-нардеп пробуде за гратами мінімум до кінця вересня.

Печерський районний суд Києва заарештував колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова терміном на два місяці до 28 вересня.

Клопотання прокуратури задовольнив слідчий суддя Володимир Карабань. На думку сторони звинувачення, перебуваючи на волі, Єфремов може впливати на свідків, експертів у даній кримінальній виробництву, а також втекти з України. Про це пише Сегодня.

Зі слів прокурора Павла Кожуховського, фінансовий стан сім'ї Єфремова дозволяє йому переховуватися в інших країнах.

Захист Єфремова, своєю чергою, стверджував, що вручене йому підозра безпідставно, і наполягала на тому, щоб суд визнав затримання Єфремова незаконним і відхилив клопотання прокуратури.

Сам підозрюваний заявив суду, що немає жодного факту, який би підтвердив те, що він скоїв ці злочини.

"У вас немає жодного факту, який би говорив про те, що я щось порушив", – сказав Єфремов, підкресливши, що таких фактів немає не тому, що їх не знайшли, а тому, що їх нібито не існує.

Більш того, як заявив екс-нардеп суду, у нього була можливість виїхати, але він не має наміру цього робити.

Нагадаємо, колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали 30 липня на борту літака австрійських авіаліній по маршруту Київ-Відень в аерепорту "Бориспіль". Йому інкримінують звинувачення за 3 статтями - заволодіння майном Луганськвугілля шляхом зловживання службовим становищем, умисні дії з метою зміни меж України та сприяння створення та діяльності терористичної організації ЛНР. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, організаторами сепаратистського руху в Луганській області в 2014 році були тодішні голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов і народні депутати від КПУ Петро Симоненко і Спиридон Кілінкаров. Про це свідчив екс-нардеп Володимир Ландік в інтерв'ю "Єфремов здав Луганськ під гарантії від Путіна".

Олександра Єфремова підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), статтею 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 20:50
розстріляти мало
волинянин Показати IP 1 Серпня 2016 21:28
коли посадять Башкаленка чи він зачекає і сяде з усім тим збродом що ще при владі сидить?
на Показати IP 1 Серпня 2016 23:11
Палю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus