USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Єгор Грушин на «Lutsk Food Fest» – про ціни на квитки, «ZaxidFest» та «Фіолет»

14 Травня 2018 11:25
Єгор Грушин – відомий український композитор та піаніст, екс-учасник вже київського гурту «Фіолет». Проте Єгор не зупиняється лише на написанні музики, адже він є одним з організаторів масштабного фестивалю «ZaxidFest». Музикант не відмовився поспілкуватися з лучанами та гостями міста на «Lutsk Food Fest», зокрема він розповів про випуск нового альбому, розвиток української музики та організацію фестивалів.

Тож, Інформаційне агентство Волинські Новини підготувало для читачів найцікавіші цитати та розповіді Єгора Грушина.

Про ціни на квитки

«…Я не можу собі дозволити ставити високі ціни на квитки, оскільки багато людей хочуть потрапити на концерт, але при високих цінах вони просто не зможуть собі цього дозволити, навіть якщо відкладатимуть 2-3 місяці і себе в чомусь обмежуватимуть…»

Чи важко бути музикантом

«…Я думаю, що на кожній роботі важко працювати, адже кожна професія – це важка праця. Не важливо, чим ти займаєшся, - чи працюєш в сфері IT, організовуєш фестивалі або працюєш на заводі – в будь-якій справі потрібно викладатися на повну, якщо ти хочеш досягти успіху. Щодо того, чи важко бути музикантом, то я скажу, що це не просто, але можливо. Перед всіма, хто має перед собою ціль і знає, чого хоче досягти, відпадає питання «чи буде мені важко?». Він просто живе і досягає цього…»
Що змушує писати нові композиції

«…Життя. Те, що відбувається зі мною і те, що відбувається з усіма нами, що відбувається в нашій країні та нашому оточенні, в житті моїх друзів. Я відчуваю життя собою, своєю душею, серцем, а музика – це вже результати прожитих мною періодів. Коли виходить альбом – це зазвичай звітність за прожитий період. Ти випустив альбом, але через певний час народжуються нові композиції…»

Про порівняння з композитором Людовіко Ейнауді

«…Людовіко Ейнауді – засновник жанру неокласичної музики. Багато людей працює у цьому жанрі, але якщо порівнювати, то музика вся різна, зокрема у тому плані, що я українець і моя музика українська, тобто мелодика і гармонія українська. Я українець і не можу писати італійську музику, як Людовіко Ейнауді, - це типово італійська музика. В мене ж це, на щастя, українське, оскільки, я вважаю, українська більш милозвучна. Помилкою багатьох наших українських артистів є їхні спроби робити музику схожою до того ж самого Ейнауді або рівнятися на інших виконавців – це неправильно, бо ти не можеш відчути цю музику і в цих композиторів немає руху вперед…»
Яку музику слухає Єгор Грушин

«…Поки їхав сюди, послухав три альбоми гурту «Muse» і, напевно, 80% музики, яку я слухаю, – це «Muse». Проте я слухаю різну музику, зокрема багато української та закордонної, іноді слухаю неокласику, зазвичай це відбувається, коли виходить якийсь новий альбом хорошого композитора – я можу один раз його послухати і залишити. У нас зараз дуже хороший час, оскільки з’явилося багато якісних артистів та музики. За останні кілька років можна побачити і відчути, наскільки змінилася наша українська музика, кожна людина зараз може знайти для себе свого виконавця…»

Про виступи у «Фіолеті»

«…Певний час я грав у гурті «Фіолет» - це дуже класний досвід, адже я багато для себе отримав та зрозумів, проте на цьому мій досвід гри у групах закінчився. У «Фіолеті» я виступав з 2013 по майже 2015. Ми випустили альбом «Вігвам», дали тур, саме відкатали фестивальне літо, дали концерти до 5-ліття групи і після цього розпочалася робота над новим альбомом, проте я вирішив, що буде краще, якщо ми підемо різними шляхами…»
Про організацію «ZaxidFest»

«…Моя робота полягає в організації роботи інді-сцени, зокрема, щоб її поставили, туди привезли необхідний технічний райдер, аби всі гурти, які мають виступати, встигли та приїхали вчасно, таким чином подарувавши задоволення людям, які прийшли. Тобто робота заключається в повній організації роботи сцени.

Підготовка триває 2-3 місяці, у тебе багато різної інформації і, приїжджаючи на фестиваль, ти розумієш, що вже тут щось змінилися. Я вважаю, що в нас найкраща сцена всього фестивалю, тому що 3 роки поспіль в нас немає жодної затримки виступів, тобто, якщо група заявлена на 20.00, то вона вийде на сцену саме в цей час – це дуже велике досягнення. Іноді музикантів хочеться порозривати, бо бувають молоді групи, з якими дуже важко. Значно легше працювати з великими гуртами та артистами, оскільки молоді гурти, на жаль, вважають себе рок-зірками і їм неважливо, чи їх прийшло слухати тисячу людей, чи 4 людини…»
Плани на найближче майбутнє

«…Записати 5 альбом та видати його, адже це буде найкращий мій альбом, бо кожен наступний найкращий і зараз він мені найбільше подобається. Я сподіваюся, що це буде найсильніший альбом і і це буде своєрідним кроком вперед. Його я планую випустити вже цієї осені…»
Коли Єгор Грушин завітає у Луцьк

«…На минулому концерті у березні в Луцьку ми через технічні причини не дограли кілька композицій, проте більше я шкодую про те, що велика кількість людей не змогла потрапити на концерт, бо мені багато писали, що не змогли придбати квитків. Якщо все буде добре, то в березні ми знову будемо у Луцьку, але, щоб їхати, потрібно випустити альбом, сподіваюсь, що ми вчасно його видамо і приїдемо…».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 14 Травня 2018 11:37
На ЗАХІД ФЕСТ квитки від 1000!!!!!!! грн.-це не дорого??? Єгор проспись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus