USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

ЄК виділила €65 млн чотирьом країнам, які приймають біженців з України

19 Грудня 2023 11:10
Єврокомісія оголосила про виділення понад 65 млн євро чотирьом країнам, котрі приймають українців, які рятуються від війни.

Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

«Минулого тижня Європейська комісія вирішила надати більше €65 мільйонів з Фонду притулку, міграції й інтеграції для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у розміщенні людей, які рятуються від російської агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що допомога надається для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців і забезпечення шукачам захисту належного рівня послуг.

Читати ще: Чому українські біженці виїжджають із Польщі до Німеччини: основні причини

Зокрема, Болгарія, Чехія, Польща й Румунія можуть використати це додаткове фінансування для переходу від надання біженцям колективного притулку до індивідуального розселення у приватному секторі шляхом надання українцям фінансової допомоги на перехідний період, доступу до мовних курсів, соціальних і медичних послуг.

Єврокомісія зберігатиме контроль за використанням виділених коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus