USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ЄС готовий надати додаткову підтримку Греції і Болгарії для охорони кордонів від мігрантів

1 Березня 2020 13:03
Європейський союз готовий надати додаткову підтримку своїм членам – Греції і Болгарії – для охорони їх кордонів через наплив незаконних мігрантів, викликаний загостренням кризи в Сирії, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Інтерфакс Україна.

«Європейська комісія і Європейська рада уважно стежать за ситуацією на зовнішніх кордонах ЄС з Туреччиною. Голова Європейської ради Шарль Мішель і я перебуваємо в постійному контакті з прем’єр-міністром (Кіріакосом) Міцотакісом і прем’єр-міністром (Бойко) Борисовим», – написала вона в суботу ввечері в Твіттері.

«Наш головний пріоритет на даному етапі, – продовжувала вона, – забезпечити повну підтримку Греції і Болгарії. Ми готові надати додаткову підтримку, зокрема через (прикордонне агентство ЄС) Frontex на сухопутному кордоні».

Як повідомила пресслужба Мішеля, той у суботу розмовляв телефоном з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і висловив співчуття у зв’язку із загибеллю турецьких військових в сирійському Ідлібі.

Глава Євроради висловив Ердогану глибоку стурбованість у зв’язку з «неймовірними стражданнями» мирного населення, викликаними військовими діями в Ідлібі і закликав усі сторони до «стійкого і довгострокового припинення вогню і політичного рішення на основі резолюцій Ради Безпеки ООН».

Мішель назвав найважливішим пріоритетом надання гуманітарної допомоги та забезпечення її доступу до нужденного населення. ЄС готовий продовжувати і посилювати цю допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus