USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС готує нові санкці проти Росії

27 Листопада 2018 23:34
Євросоюз розгляне введення додаткових санкцій проти Росії за інцидент в Чорному морі, де російські прикордонники обстріляли і затримали три український військові кораблі, поранивши трьох моряків.

Про це у вівторок повідомила глава МЗС Австрії Карін Кнайссль після переговорів з колегою з ФРН Хайко Маасом, передає Аргумент.

«Ми будемо думати над питанням з подальшими санкціями. Все залежить від вивчення фактів», - цитує Кнайссль Bloomberg.

За її словами, питання буде винесено на обговорення міністрів закордонних справ країн ЄС на найближчій зустрічі.

Нові санкції проти РФ будуть розглядатися, підтвердив Bloomberg підсумки переговорів представник уряду ФРН.

Він підкреслив, що остаточне рішення на даний момент не прийнято: воно буде залежати від аналізу фактів і визначення винних.

Наразі Євросоюз звинувачує в події Росію. Москва не мала права блокувати українським кораблям прохід через Керченську протоку, заявила офіційний представник Єврокомісії Марія Косьянчич.

«Будівництво Керченського моста без схвалення України є ще одним прикладом порушення її суверенітету і територіальної цілісності», - підкреслила Косьянчич, додавши, що «ЄС не визнав і ніколи не визнає анексію Криму Росією».

За додаткові заходи проти Кремля виступив напередодні глава комітету Бундсетагу з міжнародних справ Норберт Ротген, член очолюваної Ангелою Меркель партії ХДС.

Поведінка Росії «не повинна залишатися без наслідків», підкреслив він додавши, що «не виключає» жорсткість режиму санкцій.

25 листопада під час планового переходу з порту Одеси до порту Маріуполя буксир Військово-морських сил України був протаранений прикордонним кораблем Російської Федерації. Після цього окупанти застосували зброю проти кораблів ВМС України і захопили три судна. 23 українці стали військовополоненими РФ, шестеро з яких були поранені. Згодом оприлюднили список із прізвищами захоплених РФ українських моряків.

У відповідь Україна ввела воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Листопада 2018 23:41
висловить ДУУУУЖЕ велику стурбованість
Вася Показати IP 1 Грудня 2018 16:30
Карін Кнайссль виступила проти Путiна за те, що ну вдув їй на весiллi. А так старалась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus