USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ЄС офіційно підписав рішення про безвізовий режим для України

17 Травня 2017 15:58
У середу в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України.

Церемонія підписання пройшла у Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди", та транслювалася європейським каналом EBS.

Документ був підписаний президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні та міністром внутрішніх справ та національної безпеки головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абелою.

На церемонії підписання також були присутні президент України Петро Порошенко та доповідач Європарламенту з питання українського безвізу Марія Габріель.

Президент України документ не підписував, оскільки підписаний регламент є внутрішнім рішенням ЄС, а не двостороннім документом.

Після підписання рішення про безвіз ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності; очікується, що він запрацює від 11 червня. Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Нагадаємо, безвізовий режим має на увазі вільне пересування на території Шенгенської зони, яка включає 22 країни-члени ЄС і чотири держави-не члени ЄС (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія), а також чотири країни-кандидати на приєднання до Шенгену (Болгарія, Кіпр, Румунія, Хорватія).

У країнах-учасницях Шенгенської зони українці зможуть перебувати не більше ніж 90 днів протягом півроку, при цьому використовувати дозволені дні безперервно не обов'язково. Зазначимо, що безвізовий режим не дає дозволу на роботу. Метою візиту може бути туризм, бізнес, участь у культурних заходах, відвідування близьких і родичів.

Читати ще: Як працюватиме на практиці безвіз для українців. Роз'яснення

Щоб перетнути кордон Євросоюзу без оформлення візи громадянам України потрібен буде тільки біометричний паспорт. При цьому прикордонники мають право вимагати низку додаткових документів. При перетині кордону рекомендовано мати з собою квиток на зворотну дорогу. Також на кордоні може знадобитися підтвердити матеріальну спроможність - необхідно мати щонайменше 45 євро на кожен день перебування в ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Травня 2017 17:30
Ха-ха. Тепер будемо їздити по безвізу у Польщу щоб накачати музики в Контакті та поговорити з Однокласниками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus