USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скасування віз для українців «зависло» у Раді ЄС

13 Жовтня 2016 20:29
У Європарламенті хочуть якнайшвидше завершити розгляд питання про скасування віз для українців. Утім, питання "зависло" у Раді ЄС. У Брюсселі не беруться прогнозувати, коли завершать його розгляд.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Після того, як законодавчий акт про скасування віз для українців був наприкінці вересня схвалив профільний комітет Європейського парламенту, цей документ мають винести на голосування під час пленарного засідання.

Утім, спершу Європейська Комісія і Європарламент мають у тристоронньому діалозі узгодити остаточний текст документу з Радою ЄС. Цей процес, як з’ясувала DW, досі не розпочався.

"Як переговірник із цього питання від Європарламенту я готова розпочати переговори якнайшвидше", - повідомила у четвер, 13 жовтня у коментарі DW доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріел. З її слів, питання скасування віз для України досі не перебуває на порядку денному Ради ЄС.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНА ОТРИМАЄ БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ НАЙБЛИЖЧИМИ ТИЖНЯМИ, – ПОРОШЕНКО

"Голосування на пленарному засіданні відбувається зазвичай тоді, коли Європарламент і Рада ЄС погоджують текст документу. Часові рамки для подальших кроків у цьому питанні залежать від тристоронніх переговорів", - зазначила Марія Габріел, відмовившись прогнозувати, коли варто очікувати скасування віз для українців. Місяць тому єврокомісар Ган в інтерв'ю DW прогнозував скасування віз у жовтні.

У Раді ЄС обіцяють не висувати нові вимоги

У Києві сподіваються на позитивні новини у візовому питанні до саміту Україна - ЄС, який відбудеться 24 листопада. Водночас, джерело DW у Раді ЄС також відмовилося від прогнозів, коли саме завершать всі процедури. "Жодних часових рамок немає. Ми спершу маємо дійти згоди з Європарламентом щодо механізму призупинення безвізового режиму і лише після цього візьмемося розглядати питання скасування віз для окремих країн", - повідомив співрозмовник у Раді ЄС.

Чіткого уявлення про те, за яких обставин буде призупинятися безвізовий режим, у Брюсселі поки що немає. Політики висловлюють різні передумови для призупинення: від сплеску міграції до порушень постфактум вимог, які висувалися для скасування віз.

Водночас у Раді ЄС запевняють, що не висуватимуть до України додаткових вимог для скасування віз. Очікується, що візи скасують одночасно з Грузією. Це має статися, щойно схвалять механізм призупинення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Едік М. Показати IP 13 Жовтня 2016 20:36
".... Утім, питання "зависло" у Раді ЄС. У Брюсселі не беруться прогнозувати, коли завершать його розгляд...." Якщо чесно , то ніколи ... З нами граються, як котик з мишкою , бачать що в нас робиться , яка корупція , який безпредєл ...!!!
аяяй. Показати IP 13 Жовтня 2016 21:14
Да, Европе лучше принимать и содержать беженцев из азиатских стран,чем украинцев,готовых трудиться . .. . ..
там Показати IP 13 Жовтня 2016 21:15
Своїх дбл вистачає.
ТТ Показати IP 13 Жовтня 2016 21:40
Брюссель має своїх аналітиків, які реально бачать картину в Україні та місце для неї разом з продажним урядом, боргами МВФ та війною..... Скажіть, а кому потрібна воююча країна, з її витратами, голодним та бідним населенням та потребами в щоденних дотаціях...
Перестаньте Показати IP 13 Жовтня 2016 23:04
Шо ви всі так хвилюєтесь за той безвізовий режим? ) Дадуть, не переживайте! Європі потрібні тихі роботящі українські заробітчани.
Заробiтчанин до Перестаньте Показати IP 14 Жовтня 2016 08:58
Я дуже довго ждав безвiз Старий я став, та кер повiс
123 Показати IP 14 Жовтня 2016 08:57
Зависли мозги у большей части населения Украины, причём давно и похоже надолго...
404 Показати IP 14 Жовтня 2016 10:59
Ось і доводимо усьому світові , що ми країна холопів. На свою країну начхати, головне отримати безвіз у Європу , щоб їхати кудись. На фіга нам своя промисловість, вже не кажу про науку і культуру. Ми на майдані країну за безвіз вбивали... Коли тоді, 3 роки тому попереджували про наслідки ніхто навіть слухати не хотів. Да і зараз розум працює частково

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus