USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЄС платитиме 2 тисячі євро кожному мігранту за повернення додому

13 Березня 2020 20:55
В ЄС заявили, що заплатять по 2 тисячі євро кожному мігранту, що перебуває в переповнених таборах на грецьких островах і бажає повернутися до рідної країни.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що така пропозиція діятиме тільки один місяць і стосується лише мігрантів, які прибули в Грецію після 1 січня.

Вона сказала, що 5 тисяч мігрантів матимуть право на «добровільне повернення».

Цього місяця сотні мігрантів і біженців дісталися на човнах до грецьких островів поблизу Туреччини, що посилило тиск на центри прийому біженців. У таборах на цих островах вже знаходяться майже 42 тисячі прохачів притулку, хоча вони були розраховані приблизно на 6 тисяч осіб.

Агентство допомоги Medecins Sans Frontieres, яке працює на островах, стверджує, що понад 14 тисяч мігрантів – це діти.

Йоханссон заявила, що сім держав-членів ЄС погодилися прийняти з грецьких таборів щонайменше 1600 дітей без супроводу, які вважаються особливо вразливими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Жаба Показати IP 14 Березня 2020 08:24
Чому я не нігер чому не араб?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus