USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС погодив передачу Києву доходів від активів РФ

22 Березня 2024 10:39
Лідери Європейського Союзу ухвалили «політичне» рішення щодо використання доходів із заморожених російських активів для України, проте без плану дій.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу за підсумками першого дня саміту ЄС, передає Кореспондент.

«Я сказала лідерам, що якщо ми зараз швидко ухвалимо пропозицію, то зможемо розподілити перший мільярд вже у липні», – сказала фон дер Ляєн.

У спільній заяві за підсумками першого дня саміту повідомляється, що його учасники домовились «продовжити роботу» над цим питанням.

Читати ще: Європарламент закликав передати Україні далекобійні ракети і конфіскувати активи РФ

Як пише The Guardian, наразі про розподіл коштів нічого не вирішено, проте пропозиція полягала в тому, щоб використати 90% на військові потреби та 10% на реконструкцію з можливістю перенаправлення частини грошей на фінансування ЄС миротворчих місій у всьому світі для задоволення потреб Угорщини.

Цей крок все ще не позбавлений юридичного ризику, йдеться у повідомленні. Існує можливість, що гроші доведеться повернути у разі початку судового позову з боку Росії.

Кремль у середу заявляв, що цей крок буде «грубим порушенням міжнародного права». Проте дипломати Європейського Союзу погодилися з тим, що прибутки або відсотки, отримані від заморожених активів, будуть використані на користь України.

Раніше повідомляли, що Угорщина блокує конфіскацію заморожених активів РФ. Там заявляють, що гроші мають піти на що завгодно, але не на зброю для українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 22 Березня 2024 12:42
Погодитись погодився,Але не знаютьь як це зробити без втрат своiх активiв. А дурень думкою багатiе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus