USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

ЄС погодив передачу Києву прибутків від активів РФ

30 Січня 2024 08:24
Посли Європейського союзу підтримали використання прибутків від заморожених активів РФ для допомоги для України. Таке рішення було ухвалене у понеділок, 29 січня.

Про це повідомляється на сторінці головування Бельгії в Раді Євросоюзу у соцмережі X.

«Посли ЄС щойно погодили в принципі пропозицію щодо використання непередбачуваних прибутків, пов’язаних з іммобілізованими активами, для підтримки відновлення України», – йдеться у повідомленні.

Журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, своєю чергою, зазначив у X, що йдеться про погодження першого кроку – відкладення надходжень від заморожених активів на окремий рахунок. Далі вони мають погодити фактичний переказ готівки на рахунок України.

Читати ще: Яхту Медведчука вартістю 200 млн доларів передадуть Україні

Нагадаємо, Євросоюз почав технічні роботи по реалізації пропозицій щодо використання заморожених російських активів в інтересах України.

Як інфрмували, Європейський Союз навряд чи конфіскує заморожені активи російського Центрального банку, бо побоюється фінансових та юридичних ризиків. Замість конфіскації активів Євросоюз може підтримати пропозицію Єврокомісії, якою пропонується забрати лише прибуток, отриманий від активів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бугага Показати IP 30 Січня 2024 08:33
Бомбітє кацапів за їхні ж грошики!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus