USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЄС продовжив ще на рік санкції проти Росії за окупацію Криму

21 Червня 2021 16:36
Євросоюз ще на рік – до 23 червня 2022 року – продовжив чинність санкцій проти Росії, запроваджених через окупацію Криму.

Таке рішення ухвалила Європейська рада, йдеться на сайті організації, пише УНІАН.

«Сьогодні Рада вирішила поновити санкції, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією, на наступний рік – до 23 червня 2022 року», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому сьогодні на офіційному сайті ЄР.

Санкціями обмежено імпорт до Євросоюзу товарів, що походять з Криму чи Севастополя, а також встановлено заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим.

Також заборонено експорт з ЄС на окупований півострів певних товарів та технологій, що можуть використовуватись у транспортній, енергетичній галузях, у телекомунікаційній сфері або для розвідки та видобутку корисних копалин.

Європейська рада вкотре підкреслила, що ЄС не визнає анексії Криму та Севастополя і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права.

Уперше санкції були запроваджені в червні 2014 року в відповідь на спроби підірвати територіальну цілісність України, а потім постійно продовжував їхню чинність на рік. Інші заходи ЄС, реалізовані у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки та індивідуальні обмежувальні заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus