USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС продовжив санкції проти Росії через захоплення територій України

21 Лютого 2023 13:11
Рада Європейського Союзу продовжила запроваджені через війну в Україні санкції щодо Росії до 24 лютого 2024 року.

Відповідне рішення опублікували в Офіційному журналі Євросоюзу у вівторок, 21 лютого, передає Gazeta.ua.

«Союз залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і прихильний до повної реалізації політики невизнання щодо незаконної російської анексії», – йдеться в документі.

«Союз не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію українських територій Російською Федерацією як порушення міжнародного права.

«Зважаючи на триваючі незаконні дії Російської Федерації проти України, обмежувальні заходи мають бути продовжені до 24 лютого 2024 року», – додали в документі.

Рішення набуде чинності 22 лютого і стосується санкцій, які запроваджено 23 лютого минулого року «у відповідь на незаконне визнання, окупацію або анексію Російською Федерацією деяких районів України, що не контролюються урядом».

Як повідомляли, президент країни-агесорки Росії Володимир Путін оголосив про офіційне визнання псевдореспублік на Донбасі, так званих «ДНР» та «ЛНР».

Своєю чергою, голова Єврокомісії Жозеп Боррель, голова Євроради Шарль Мішель та керівник Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн назвали визнання Росією незалежності «ДНР» і «ЛНР» порушенням міжнародного права і територіальної цілісності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus