USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Євробачення-2018: учасники другого півфіналу

10 Травня 2018 19:41
З 8 по 12 травня 2018 року в Лісабоні (Португалія) триватиме 63-й пісенний конкурс Євробачення. У ньому візьмуть участь 42 країни. Традиційно 37 конкурсантів будуть боротися за право потрапити до фіналу шоу через систему півфіналів. Згідно з жеребкуванням, яке відбулося 29 січня 2018 року, у другому півфіналі 10 травня 2018 року глядачі побачать 18 учасників, інформує 24 канал.

У цій групі тільки один фаворит в боротьбі за перемогу - австралійка Джессіка Маубой, а також цікаві виконавці в особі норвежця, переможця Євробачення-2009, Олександра Рибака, а також швед - Бенджамін Інгроссо. Закривати програму півфіналів буде представник України - MELOVIN. Тому другий півфінал обіцяє тримати в напрузі до самого кінця.

Усі учасники другого півфіналу Євробачення-2018

1. Олександр Рибак з Норвегії. Скрипаль і співак білоруського походження вважався рекордсменом конкурсу до 2017 року за кількістю набраних балів. У 2009 році на конкурсі в Москві він здобув перемогу з піснею "Fairytale". У 2018 році Рибак виконає пісню "That's How You Write А Song".


2. Від Румунії очікується виступ групи The Humans, до складу якої входять вокалістка Христина Карамарко, гітарист Олександру Чісмару, клавішник Олександру Матей, бас-гітарист Алін Нягоє і барабанщик Аді Тетраде. Вони виступлять з композицією англійською мовою "Goodbye".


3. Сербію представляє 67-річний композитор і музикант Саня Іліч і його група "Балканіка". У 1982 році він написав пісню для югославського тріо "Аска", з якою вони перемогли в нацвідборі на Євробачення, а в фіналі посіли 14 місце. Цього року Іліч заспіває пісню сербською мовою "Nova deca" (Нова деца).


4. Від Сан-Маріно виступлять Джесіка і Дженіфер Бренінг з композицією "Who We Are". Джессіка Мускат - відома мальтійська актриса і співачка. Намагалася взяти участь в Євробаченні з 2009 по 2016 роки і лише в 2018 виступить на сцені конкурсу, але разом з німецькою співачкою Дженіфер Бренінг. Дівчата спочатку не планували виступати разом, але за збігом обставин вийдуть на сцену в дуеті.


5. Данський актор і співак Rasmussen представить на Євробаченні-2018 пісню "Higher Ground". У лютому цього року Йонас Флодагер Расмуссен, який є лідером і вокалістом кавер-бенду Hair Metal Heröes, виграв нацвідбір в Данії.


6. Росія довірила представляти країну в Португалії співачці Юлії Самойловій. Ім'я артистки пов'язане зі скандалом, який стався на минулому конкурсі Євробачення, що тривав у Києві. Самойлова повинна була представляти Україну на конкурсі, але СБУ заборонила артистці в'їзд в країну. Причина - виступ Юлії в анексованому Росією Криму в червні 2015 року. В кінці 2017 року стало відомо, що саме Самойлова стане представляти РФ у Португалії. У березні вона представила конкурсну пісню "I Will not Break".


7. Молдова буде представлена тріо DoReDos у складі Марини Джундіет, Євгена Андріянова і Сергія Мици. Вони вже намагалися представляти країну на конкурсі в 2015-2016 роках. На Євробаченні - 2018 тріо заспівають пісню, автором музики якої виступив російський співак Філіп Кіркоров "My Lucky Day".


8. Нідерланди з композицією "Outlaw in 'Em" представить Уейлон. Віллем Бейкерк (справжнє ім'я Уейлона) вже брав участь в Євробаченні 2014 разом з Ільзе Де-Лангев складі групи "The Common Linnets". Уейлон досвідчений виконавець, в активі якого три повноцінних альбоми.


9. Від Австралії в Португалії виступатиме R & B- і поп-співачка, актриса Джесіка Маубой. У 2006 році вона посіла друге місце в четвертому сезоні шоу талантів Australian Idol. Випустила вже три студійні альбоми, останній з яких найуспішніший. На Євробаченні-2018 побореться за перемогу з піснею "We Got Love".


10. Грузія представлена в Лісабоні джазовою та етно-народною музичною групою Iriao. Хлопці заспівають пісню грузинською та англійською мовами "Sheni Gulistvis". У групі, яка вважається першим музичним колективом, хто об'єднав джаз з грузинськими етнічними мелодіями, семеро учасників.


11. Від Польщі виступлять ді-джей Gromee і Лукас Майєр з композицією "Light Me Up".


12. Честь Мальти з синглом "Taboo" захищатиме Крістабель Борг, яка виступає під ім'ям Christabelle. Брала участь у відборі Мальти в 2014-2016 роках, але перемогти не змогла. Повернулася на відбір в 2018 і здобула перемогу.


13. Колектив AWS представить Угорщину на Євробаченні 2018. Хлопці виконують музику в жанрі металкор і пост-хардкор. У складі: Бенце Брукер, Даніель Кекеньєш, Ерш Шиклоше, Арон Вереш, Шома Шіслер. Група випустила три музичні альбоми і зняли 7 відеокліпів. На конкурсі виконають пісню рідною мовою "Viszlát nyár".


14. Латвію на конкурсі представить латвійка бразильського походження, співачка, піаністка і гітаристка Лаура Різотто. З піснею "Funny Girl" вона побореться за вихід у фінал.


15. Швеція буде представлена співаком і композитором італійського походження Бенджаміном Інгроссо. У 2006 році він виграв конкурс Lilla Melodifestivalen, а чотири роки тому став переможцем в танцювальному ТБ-шоу зі знаменитостями Let's Dance 2014. Інгроссо виконає пісню "Dance You Off".


16. Ваня Радованович з Чорногорії виступить у другому півфіналі з піснею чорногорською мовою "Inje".


17. Від Словенії буде виступати Леа Сірк. Дівчина вже намагалася пробитися на Євробачення в 2009, 2010 та 2017 років роках, але - невдало. У 2018 вона виступить передостанньою у другому півфіналі з композицією словенською мовою "Hvala, ne!"


18. Виконавець з України Melovin завершить виступи учасників в півфіналах. Костя Бочаров, який виступає під псевдонімом Melovin, переможець 6-го сезону вокального шоу "Х-Фактор". У 2017 році зайняв друге місце в національному відборі на Євробачення, поступившись тільки групі O.Torvald. У 2018 Melovin виступатиме в Лісабоні з композицією "Under the Ladder" (Під сходами).


На сьогодні ставки букмекерів такі: у фінал з другого півфіналу потрапляють Австралія, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Україна, Латвія, Данія, Росія, Угорщина, Молдова.

Прогнози букмекерів на другий півфінал Євробачення 2018

У букмекерських конторах другий півфінал вважають відверто слабким. Так, п'яте місце прогнозують австралійці Джесіці Маубой, шосте - шведу Інгроссо, восьме - Олександру Рибаку. Коефіцієнт ставок на перемогу представника з України - 67.0.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus