USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія буде рекомендувати почати переговори про членство України в ЄС, – Bloomberg

22 Вересня 2023 19:36
У жовтні Європейська комісія буде рекомендувати розпочати переговори про членство України в Євросоюзі.

Але ЄК може наполягати на прогресі у пріоритетних сферах, як проміжних кроках. Зокрема йдеться про боротьбу з корупцією, пише Bloomberg з посиланням на ознайомлені джерела.

Рекомендацію Єврокомісії повинні підписати лідери ЄС. Найімовірніше, це станеться на саміті у грудні.

Для України після цього почнеться тривала процедура завершення реформ і приведення законодавства у відповідність із законодавством ЄС у понад 30 сферах, включно з верховенством права та економікою.

«Відмова рекомендувати початок переговорів про вступ України була б політично неспроможною для Єврокомісії через труднощі, які переживає Україна», – кажуть джерела.

Журналісти вважають, що для ЄС вступ України є критичним випробуванням здатності приймати нових членів і адаптувати процес ухвалення рішень. Повномасштабне російське вторгнення та попередні заяви кількох інших країн ускладнюють дебати щодо України.

На початку жовтня в іспанській Гранаді лідери ЄС обговорять процес розширення та те, як підготуватися до нових членів, включно з країнами Західних Балкан і Молдовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus