USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Європарламент погодив мільярдну допомогу для України

16 Лютого 2022 21:31
Європейський парламент схвалив екстрену програму макрофінансової допомоги Україні для підтримки її економічної та фінансової стабільності в умовах ескалації з боку Росії.

Як повідомляє Deutsche Welle, за неї на пленарному засіданні в Страсбурзі сьогодні проголосували 598 євродепутатів, 55 висловилися проти, ще 41 утримався.

Зазначається, що для набуття чинності цієї програми за неї ще має проголосувати Рада ЄС.

24 січня Європейська комісія оголосила про започаткування нової макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро. Відповідна допомога буде розділена на два транші – по 600 млн євро.

Раніше стало відомо, що перший транш допомоги Україні ЄС нарахують за умови виконання програми МВФ.

Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма говорив, що для стабілізації фінансової системи Україна планує отримати кредитів на щонайменше 3 мільярди доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В . Показати IP 17 Лютого 2022 08:01
Вот это помощь!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus