USD 40.40 40.75
  • USD 40.40 40.75
  • EUR 40.40 40.80
  • PLN 10.20 10.39

Європарламент визнав Лукашенка співучасником злочинів Росії

14 Вересня 2023 12:17
Європейський парламент у резолюції «Про відносини з Білоруссю» визнав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка співучасником злочинів, скоєних Росією в Україні, зокрема у депортації дітей.

Про це повідомляє Українська правда.

Зокрема у резолюції йдеться, що влада Білорусі бере участь у просуванні Росією мови ворожнечі, дезінформації та пропаганди, «що повторює войовничу риторику Москви».

Парламент ЄС засудив Білорусь за допомогу Росії у війні проти України та вивезення українських дітей з окупованих територій України до Білорусі або через її територію до так званих оздоровчих таборів, де їх піддають примусовій русифікації.

За даними вказаними у резолюції, до Білорусі доправили понад 2 150 дітей.

Європарламент оцінив дії режиму Лукашенка як такі, що можуть прирівнюватися до злочину проти людяності згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Окрім видачі ордера на арешт Лукашенка, парламент закликає Раду Євросоюзу розширити перелік підсанкційних осіб і додати до нього причетних до примусової депортації українських дітей до Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хм..... Показати IP 14 Вересня 2023 17:29
Європарласент вважає себе святішим за пару, і береться вирішувати все? Десь він бачив ваші *засудження*.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus