USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європейські банки перевіряють транзакції всіх росіян і білорусів, навіть резидентів ЄС, – ЗМІ

16 Березня 2022 08:08
Європейський центральний банк зобов’язав банки перевіряти транзакції усіх росіян і білорусів, навіть резидентів ЄС.

Це необхідно, щоб переконатися, що їх не використовують для обходу західних санкцій проти Москви. Про це пише Gazeta.ua з посиланням на Reuters, що цитує інформацію власних джерел.

Інструкції ЄЦБ означають, що десятки тисяч росіян та білорусів, які проживають у Євросоюзі, перебувають під пильним наглядом з боку своїх банків.

Хоча санкції ЄС проти Росії звільняють від відповідальності осіб, які мають тимчасовий або постійний дозвіл на проживання в Євросоюзі, вони накладають обмеження на доступ громадян РФ до банківських послуг. Наприклад, забороняють банкам приймати депозити на суму понад 100 тис. євро від російських громадян чи юридичних осіб.

Рішення ЄЦБ ускладнить резидентам ЄС управління банківськими рахунками. Деякі з них вже зіткнулися з обмеженнями в Іспанії.

Усі нові кредити росіянам, які не є резидентами Іспанії, зупинені.

Італійські банки також відстежували всі рахунки російських клієнтів на суму понад 100 тис. євро. Навіть якщо вони проживали в ЄС і не входили до списку санкцій.

Як повідомляли, 15 березня Євросоюз запровадив 4-ий санкційний пакет проти Росії. Обмеження схвалили через війну, яку Кремль розпочав в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus