USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Єврорада розширила санкції проти Росії

17 Липня 2014 08:14
Європейська Рада підтримала незалежність України санкціями проти Росії. Про це інформують Факти.

Президент України заявив, що Європейська Рада зробила важливий крок на підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

«Європа солідарна з Україною. Європейська Рада зробила важливий крок на підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Наш постійний діалог дав результат. Чекаємо резолюцію Європарламенту», - йдеться на Facebook-сторінці президента України.

Голова Європейської ради Герман Ван Ромпей повідомив, що глави держав і урядів країн ЄС обмежили міжнародне фінансування проектів в Росії і Криму, ухваливши шість нових заходів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

По-перше, ЄС розширює обмежувальні заходи не лише щодо фізичних осіб, як це було досі, але і щодо організацій, які "матеріально чи фінансово підтримували дії, що підривають і загрожують підірвати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України". Раді ЄС доручили розглянути можливість заходів "проти фізичних осіб та організацій, які активно надавали матеріальну і фінансову підтримку російським посадовим особам, відповідальним за анексію Криму або дестабілізацію Східної України".

По-друге, вирішили зупинити потік грошей європейських платників податків в Росію. Європейському інвестиційному банку запропонували зупинити фінансові операції проектів державного сектору в Росії.

По-третє, країни ЄС будуть координувати позиції в Європейському банку реконструкції та розвитку з тією ж метою.

По-четверте, Єврокомісія перегляне двосторонні програми співробітництва між ЄС та Росією і для кожного окремого випадку ухвалить рішення про їх зупинення. Зберігаються проекти, що стосуються виключно громадянського суспільства та прикордонного співробітництва.

П'ятий захід стосується Криму. Через його незаконну анексію Росією ЄС обмежує інвестиції в Криму.

По-шосте, ЄС очікує, що міжнародні фінансові інститути утримуються від фінансування проектів, "які прямо чи опосередковано означають визнання цієї незаконної анексії".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
баба параска Показати IP 17 Липня 2014 09:50
Маловато щось....треба жорсткіше...немае чого з ботоксним путлером цяцькатись
дід панько Показати IP 17 Липня 2014 10:46
А ти бабо, не розумієш, що сильна і багата Україна Європі теж ні до чого? Сита і вгодована Європа хоче вбити два зайці і не поворухнутися при цьому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus