USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Євросоюз «старішає»: порахували середній вік населення у країнах

5 Листопада 2019 22:28
Євростат назвав середній вік жителів країн ЄС – за минулий рік він становив 43,1 року.

Про це йдеться на сайті Євростату, передає Укрінформ.

«Торік середній вік населення ЄС становив 43,1 року. Серед країн-членів ЄС середній вік був нижче 40 років у Люксембурзі, Кіпрі та Ірландії, де зафіксовано найнижчий середній вік (37,3 року). Навпаки, середній вік населення був значно вищим у Німеччині (46 років) і досяг максимуму в Італії (46,3 року)», – йдеться в повідомленні.


Прогнозується, що середній вік ЄС упродовж наступних трьох десятиліть збільшиться на 3,8 року, і буде становити 46,9 років до 2050 року. Ця закономірність буде повторюватися в кожній з країн-членів ЄС, водночас середній вік населення, як прогнозується, зросте на 8 років або більше на Кіпрі, Мальті, в Польщі та Словаччині.

Варто зазначити, що на іншому кінці діапазону знаходяться вікові профілі Данії, Бельгії, Франції, Німеччини та Швеції. Вони, ймовірно, будуть розвиватися повільнішими темпами, оскільки середній вік там, за прогнозами, збільшиться менше ніж на 3 роки впродовж розглянутого періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus