USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Євросоюз закрив кордони для вантажівок з Білорусі та Росії

9 Квітня 2022 19:38
Європейський Союз вводить з 16 квітня повну заборону на перетин фурами з Росії та Білорусі своїх кордонів.

Про це УНН повідомляє з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Повідомляється, що будь-яким підприємствам автомобільного транспорту, створеним в білорусі, забороняється перевезення вантажів автомобільним транспортом по території Союзу, в тому числі транзитом.

Однак є кілька винятків, до них відносяться:

- купівля, імпорт або транспортування в ЄС природного газу і нафти, в тому числі продуктів нафтопереробки, а також титанової, алюмінієвої, мідної, нікелевої, паладієвої і залізної руди;

- транспортування фармацевтичних, медичних, сільськогосподарських та харчових продуктів, включаючи пшеницю і добрива, імпорт, придбання та транспортування яких дозволені згідно з цим рішенням;

- гуманітарні цілі;

- доставка вантажів, необхідних для функціонування дипломатичних і консульських представництв Союзу і держав-членів в білорусі, в тому числі делегацій, посольств та представництв, або міжнародних організацій в Білорусі, що користуються імунітетами згідно з міжнародним правом.

Раніше аналогічне обмеження наклали на російські підприємства автомобільного транспорту з тими ж винятками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus