USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

YouTube запустив функцію перегляду 3D-відео

1 Червня 2011 16:27
Відеохостинг YouTube за підтримки Nvidia і Mozilla запустив функцію перегляду відео в тривимірному зображенні, однак, для цього його користувачам знадобиться спеціальне обладнання.

На сьогоднішній день скористатися новим сервісом YouTube зможуть лише мільйон користувачів. Однак, на думку спостерігачів, ініціатива відеопорталу допоможе в просуванні технології тривимірного зображення, яка зараз в першу чергу асоціюється з кінотеатрами, - пише Кореспондент.

У корпорації Google, якій належить відеосервіс, кажуть, що розміщене на YouTube відео є повністю тривимірним і його можна виводити через порти HDMI або DLNA на широкоформатні телевізори.

Ролики будуть оптимізовані для режиму 3D-відтворення на базі браузера Firefox 4 і будуть підтримувати тривимірну систему Nvidia 3D Vision.

Поєднання стандартів HTML5, реалізованих в Firefox 4, і апаратного рішення 3D Vision дозволить користувачам перетворити свій комп'ютер на повноцінний тривимірний міні-кінотеатр.

Для цього також потрібні монітор, здатний відображати тривимірне зображення, і активні затворні окуляри.

Вперше YouTube розмістив зразки тривимірного відео у своїй базі ще в 2009 році. З тих пір компанія оголосила про співпрацю в галузі 3D з декількома постачальниками контенту.

Кілька місяців тому YouTube підписала угоду з корейською LG Electronics, за умовами якого на YouTube з'являться тривимірні відеозапису, придатні для відображення на сучасних телевізорах з підтримкою 3D.

Сторони тоді домовилися, що YouTube реалізує підтримку завантаження 3D-відео, що знімається за допомогою нового смартфона LG Optimus 3D. В LG кажуть, що на Optimus 3D з'явиться спеціальна програма для прямого завантаження відео на YouTube, а популярний інтернет-хостинг зі свого боку забезпечить підтримку відповідного формату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus