USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юнаку, який навмисно переїхав собаку на Волині, загрожує до 3 років обмеження волі

5 Квітня 2019 14:10
Щодо мешканця села Рокитниця Станіслава Юхимчука, який 28 лютого цього року в селі Любитів Ковельського району переїхав собаку, відкрито кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами.

Через наявність такого провадження Ковельський міськрайонний суд залишив без розгляду матеріали адміністративної справи щодо того ж Станіслава Юхимчука за двома статтями про адмінправопорушення. Йдеться про залишення місця ДТП та порушення правил дорожнього руху, повідомляє Суспільне Волині.

Камери відеоспостереження зафіксували, як усе відбулось. За кермом – 24-річний Станіслав Юхимчук. Водій переїхав пса двічі. Волонтерка, яка опікується тваринами у місцевій громадській організації Оксана Яковенко каже, чоловік зробив це навмисно.
«Ми надавали слідству всі матеріали саме по кримінальній справі, що це був умисний наїзд , злий умисел, а не адміністративне правопорушення, як це мало кваліфікуватися,» - каже Оксана Яковенко.

На лаві підсудних у Ковельському міськрайонному суді Станіслав Юхимчук. У залі суду мають розглянути 3 справи, порушені на чоловіка. Хуліганство, злісна непокора та залишення місця ДТП. Щодо наїзду на тварину слідчі спершу порушили адміністративне провадження. Суддя Сергій Панасюк засідання відклав.

«Я не можу це розглядати в такій ситуації, коли можливі ознаки кримінального правопорушення. В постанові моїй буде зазначено, що спочатку потрібно завершити досудове розслідування і тільки за його результатами звернутися з цим в суд, якщо не буде встановлено кримінального правопорушення. І це буде викладено в моїй постанові,» - зазначив суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк.
Кримінальної відповідальності порушникові просить і волонтерка місцевої громадської організації, яка опікується тваринами. Анастасія Яковенко розповідає, відео наїзду до соцмереж виклала вона.

«Нам важливо було почути, що справа йде не по адміністративній відповідальності, а саме по кримінальній,» – говорить Анастасія Яковенко.

Якщо поліція перекваліфікує справу, то за жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі терміном до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
опа Показати IP 5 Квітня 2019 14:41
Впаяти максимальний термін та позбавити право керування ТЗ довічно!!!
User Показати IP 5 Квітня 2019 16:27
Любителі собачок, запрошую вас на ГПЗ, де КП Ласка недавно випустило на волю 120 псів усіх розмірів і мастей. Тепер люди ходять і хрестяться, щоби проходячи поблизу одного із табунів "друзів людини" не стати їх мішенню. Моє питання до можновладців: скільки можна терпіти цей безлад? Чому відловлених бездомних псів не присипляють (як напр. у США), а випускають на вулиці, наражаючи людей на небезпеку? Наше місто створено для людей чи для собак?
Тор Показати IP 5 Квітня 2019 18:06
Собаки кидаются на людей щоб вижити. А от юхимчука і йому подібних треба присипляти.
Анонім Показати IP 5 Квітня 2019 19:41
так так наказати, а ось тим хто брав участь у перестрілці на набережній і там загинула людина - до премії і нагороди. Маразм заполонив Волинь і Україну.
Ярик Показати IP 7 Квітня 2019 12:22
Безпритульних собак треба присипати. Але таких нелюдів, що іздіваються над тваринами не можна залишати непокареними

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus