USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Юні лучани – одні з найкращих математиків в Україні

10 Травня 2018 07:40
Луцьк багатий на талановитих дітей. Свідчення цьому – результати, з якими повернулися троє луцьких школярів з І Всеукраїнської олімпіади з математики для учнів 5-7 класів, що відбувалася у Києві в останні дні квітня.

Загалом участь в олімпіаді взяли 80 дітей майже з усієї України. Луцьк представляли найкращі юні математики, які продемонстрували високі знання на міських, обласних олімпіадах та конкурсах – п’ятикласниця НВК №9 Оксана Єфімова, учень шостого класу НВК №9 Денис Майко та семикласник гімназії №4 імені Модеста Левицького Антон Байдюк. Усі троє луцьких школярів посіли треті місця у своїх вікових категорях.

Можливість взяти участь в олімпіаді юні математики отримали завдяки підтримці Фонду «Тільки разом», який повністю профінансував поїздку, йдеться у повідомленні прес-служби Фонду.

Засновник Фонду Ігор Палиця переконаний: саме за молоддю – майбутнє нашої країни. Тому Фонд завжди підтримує та стимулює обдарованих дітей до нових досягнень. Не залишилися без уваги й призери олімпіади з математики. Кожен учасник отримав сертифікат від Фонду на суму 1000 грн як винагороду за свою інтелектуальну працю.

Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Оксана Мекуш розповіла, що олімпіада відбувалася під патронатом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Раніше Всеукраїнська олімпіада з математики проводилася лише серед учнів 8-11 класів. Цьогоріч організатори долучили школярів 5-7 класів.

«Часу на підготовку було дуже мало – два тижні. Ми працювали в позаурочний час та у вихідні. Дітки дуже старанні й талановиті. Ми працювали на одній хвилі. Три години минало непомітно», – розповідає Оксана Мекуш, яка допомагала готувати юних математиків до олімпіади.

Супроводжувала дітей на Всеукраїнську олімпіаду вчитель математики НВК №9 Світлана Демянчук. Педагог каже: були й сльози, й страх, і хвилювання, але діти перебороли це, зібралися з думками та показали дуже хороший результат.

«Дітям було психологічно важко, адже вони ще маленькі й досвіду такого не мали, – каже вона. – Але той досвід, що його вони здобули на олімпіаді, результат, з яким повернулися додому, дав їм поштовх працювати над собою і йти далі».

Задоволені результатом і самі учасники. П’ятикласниця Оксана каже, що математика – її улюблений предмет. На розв’язування задач дівчинка витрачає багато часу, і, як свідчить результат, недаремно. Любить математику й Денис. До речі, школяр мав усі шанси посісти друге місце, забракло лише трішки. Тому посилено готуватися, аби наступного року показати ще кращі результати, для хлопця – справа честі.

«Ми не розраховували на перемогу, але після першого туру зрозуміли, що маємо високий рівень підготовки. Тому в другому турі були налаштовані лише на призове місце», – додає учень гімназії №4 Антон Байдюк.

Валентина Сагайдак, учитель математики найменшої учасниці олімпіади, п’ятикласниці Оксани, зазначила, що НВК №9 понад десять років лідирує в місті у всіх математичних напрямках. Учні школи демонструють високі знання на олімпіадах, турнірах, конкурсах-захистах.

«У нас в місті дуже багато талановитих дітей. На жаль, не кожен вчитель має час і можливості приділити велику увагу додатковим заняттям. Було б добре відкрити школу юних олімпійців-математиків, де могли б додатково займатися найкращі учні міста. Працювати з дітьми можуть викладачі та вчителі. Такий підхід значно покращив би розвиток обдарованих дітей», – переконана Валентина Василівна.

«Від імені адміністрації нашої школи й від себе особисто дякую Ігорю Палиці за те, що він підтримує талановитих діток. Не всі батьки можуть витратити такі кошти, щоб дитина взяла участь в олімпіаді. Завдяки Фонду наші діти не лише поїхали, здобули новий досвід, а й показали достойний рівень підготовки», – підсумувала вчителька математики гімназії №4 імені Модеста Левицького Лариса Добринська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus