USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Юні волиняни стали призерами турніру з дзюдо у Польщі

19 Травня 2023 11:55
У Польщі, в місті Варшава, відбувся міжнародний турнір з дзюдо серед дітей «Same Judo Cup 7». У змаганнях взяли участь 22 країни з двох континентів. Цьогоріч вперше до заходу також доєдналися команди з Грузії, Киргизстану, Монголії та Казахстану.

Загалом на турнір, який тривав з 13 по 14 травня, приїхало 1450 учасників, серед них і юні волиняни. Тренерка Тетяна Якимлюк, яка є майстром спорту з дзюдо і самбо, багаторазовою чемпіонкою України з дзюдо і самбо, двічі чемпіонкою Європи і учасницею чемпіонату світу з самбо, розповіла про змагання та результати учасників від Волинської області.

«Це один з найпотужніших турнірів серед дітей в Європі. Конкуренція дуже велика, я навіть сама на такому турнірі не боролася. Для моїх спортсменів це були перші змагання такого високого рівня. Вони проводяться раз на рік. У дітей вражень дуже багато, вони були у приємному шоці, вперше побачили таку велику кількість татамі (килим для боротьби). Якщо у нас, в Україні, вони боролися і було максимум чотири татамі, то тут було сім. Також побачили спортсменів різного рівня з багатьох країн, тренерів, побачили їхню техніку, тактику, тобто, було, чому вчитися і що побачити. Звісно, хвилювалися, але попри це вони гарно відборолися, хоч і не всім вдалося зайняти призові місця», – розповідає тренер Тетяна.

Тренування у спортсменів тричі на тиждень, а до цих змагань готувалися щодня протягом місяця, додає Тетяна Якимлюк.

«У мене хлопчик з Луцька Артур боровся з поляком, латвійцем, естонцем, грузином, дійшов до фіналу і поступився естонцю. Він мав найменшу вагу, тобто такої ваги, як у нього, взагалі не було на змаганнях і він боровся у більшій вазі. Тяжкі сутички були, майже кожна з них довга і в кожній він на останніх секундах кидав переможним кидком «іппон» (найвищий результат). Таким чином він відборовся п’ять поєдинків. Так само другий хлопчик Оскар теж дійшов до фіналу, і боровся три поєдинки. Вперше переміг поляка, потім естонця, але у фіналі зайняв друге місце», – розповідає про успіхи своїх вихованців Тетяна.

Окрім досвіду та позитивних емоцій, наші спортсмени привезли додому гарні результати.

1 місце:

- Федорчук Діана (31 кг 2012 р.н.).

2 місце:

- Куприянчик Оскар (34 кг 2013 р.н.);

- Євтушик Артур (26 кг 2013 р.н.);

- Ховайло Артем (36 кг 2015 р.н.).

3 місце:

- Шокун Олег (50 кг 2010 р.н.);

- Павленко Даниїл (51 кг 2013 р.н.).

Решта наших учасників, серед яких Білецька Ольга, Пасальська Злата та Ціпошук Денис. Варто додати, що Ольга Білецька провела 4 поєдинки, Злата Пасальська - три, а Денис Ціпошук взяв участь у двох. Юні спортсмени отримали неабиякі враження.

Підготовку спортсменів до змагань здійснювали тренери Якимлюк Тетяна та Плотнікова Ганна.

«Організація на найвищому рівні, все починалося хвилина в хвилину: і церемонія відкриття, і нагородження. Це дуже вражаюче, красиво, загалом багато хороших емоцій. Влітку ми будемо продовжувати тренуватися, плануємо зробити навчально-тренувальний збір, організуємо або на озері, або в Карпатах, або за кордоном – ще не вирішили. І будемо готуватися до нового сезону на осінь. Можливо, ще будуть турніри влітку, тож будемо тренуватися», – підсумовує тренер Тетяна Якимлюк.

Христина КРОТ

Фото надала Тетяна ЯКИМЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus