USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Юннати Волині та Сілезії побраталися й задумали спільні проєкти

13 Вересня 2022 06:14
Волинський обласний еколого-натуралістичний центр та Сілезьке регіональне відділення Товариства приятелів дітей підписали меморандум про співпрацю і реалізацію спільних проєктів у сфері екології, охорони навколишнього середовища, позашкільної освіти.

Про це повідомили 12 вересня у Волинській обласній раді.

Візит вихованців та педагогів обласної комунальної установи позашкільної освіти був здійснений на запрошення польської сторони. Волинська делегація детально ознайомилася з роботою польських колег, відвідавши початкові школи, реабілітаційні центри, терапевтичні майстерні, які працюють під егідою польського Товариства друзів дітей.

Керівник його Сілезького регіонального відділення Ян Вєсьолек зазначив, що в обох установ спільна мета – турбота про якість умов життя дитини, її всебічний розвиток, здоров’я, безпеку, рівні можливості, здоровий спосіб життя та екологічне виховання. Тож співпраця та обмін досвідом будуть обопільно корисними.
Заступниця керівника Волинського еколого-натуралістичного центру, голова освітньої комісії обласної ради Ольга Омелько також повідомила, що як депутатка Волиньради ініціювала зустріч з кількома мерами польських міст.

«Обговорили можливі напрямки подальшої міжнародної співпраці в галузі освіти. Напрацювали пропозиції щодо реалізації спільних освітніх та екологічних проєктів, обміну досвідом між представниками громад Волині та польськими партнерами», – зазначила вона.

Ольга Омелько розповіла, що з президентом міста Свєнтохловіце Даніелем Бегером домовились про постачання гуманітарних вантажів для потреб військових, а також медичного обладнання для реабілітації поранених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus